Optredens van het St. Ceciliakoor uit Essen

Foto: St. Ceciliakoor

Medio oktober wordt door het St. Ceciliakoor drie optredens verzorgd. Ook is het koor op zoek naar nieuwe koorleden.

Op 22 november 1827 ondertekende een aantal mannen het reglement voor de “Confrerie van de Heilige Cecila”. Nu bijna 190 jaar later is het koor geen kerkkoor meer, maar een gemengd koor dat over een breed
repertoire beschikt. Van klassiek tot modern, van opera tot musical. Toch vergeet ze haar oorspronkelijk statuut niet en verzorgen wij nog een aantal erediensten in de O.L Vrouwkerk in Essen-Centrum.

De afgelopen jaren hebben wij een aantal grote en kleine concerten georganiseerd, zoals bij ons 175- jarig bestaan in de sporthal van het College, de Carmina Burana, de Requiem van Verdi, de Johannes Passion en vele andere. In het kader van het 190 jarig bestaan van het koor, gaan wij een concertante uitvoering geven van de opera Il Trovatore van Verdi.

Het koor heeft zich versterkt met projectleden en bestaat uit zo’n 150 zangers. We worden bijgestaan door het Vlaams Symfonisch Orkest en solisten: Bruno De Jonghe (bariton), Margarida Hipólito (sopraan), Sandra Paelinck (mezzosopraan), Glenn Desmedt (tenor), Martijn Sanders (bas), Eloise Mabille (sopraan) en Mathis Van Cleynenbreugel (tenor). De muzikale leiding is in handen van dirigent Bart Van Casteren.

Wij voeren deze opera een week later ook nog uit in Antwerpen. Deze concerten worden niet door ons georganiseerd, maar door het Vlaams Symfonisch Orkest. Op 21 oktober om 20.00 uur en op 22 oktober op 15.00 uur in de Sint-Anna- ten-Drieënkerk, Hanegraefstraat 1 te Antwerpen. Kaarten voor die uitvoeringen zijn niet bij ons te bestellen, maar via de website.

Zingt u graag en bent u op zoek naar een koor: wij repeteren elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in RVT De Bijster aan de Nollekensstraat te Essen.

Optreden in Roosendaal

  • Waar: St. Josephkerk, St. Josephplein 2 te Roosendaal.
  • Wanneer: Zondag 15 oktober om 14.30 uur. (deuren open om 14.00 uur)
  • Prijs: in voorverkoop € 25,00 aan de kassa € 30,00 incl. 1 consumptie.
  • Kaarten zijn te koop via de voorverkoopadressen Essen Press en Centea Bank, bij de koorleden en via [email protected]

 

Reacties