Roosendaal realiseert ideeën cultuurnota

Foto: Cultuurnetwerk Roosendaal

Cultuurnetwerk Roosendaal gaat het Cultuurfonds organiseren. De aanleiding hiervan was de cultuurnota die ze in 2016 aan wethouder Hans Verbraak overhandigden. Hierin stonden hun visies over de cultuur in Roosendaal vermeld. Het college van Burgemeesters en Wethouders is vervolgens 10 oktober 2017 tot de conclusie gekomen dat het Cultuurnetwerk Roosendaal het Cultuurfonds mag gaan beheren.

Het Cultuurnetwerk Roosendaal handelt vanuit de quote: ”Samen handelen is meer dan alleen de som van individuele acties.” De Roosendaalse identiteit creëren we als burgers samen. Onze stad staat voor gezelligheid en toewijding en het Cultuurnetwerk wil samen met de inwoners dit laten zien aan heel de stad. Als projectleider is gekozen gekozen Allies Swinnen. Zij is een kunstprofessionel met 25 jaar ervaring en nog steeds heel actief in de cultuur. Een van de doelen van de organisatie is om culturele activiteiten voor iedereen meer toegankelijk te maken.

Hackathon
Een voorbeeld van een van de ideeën van de organisatie is de ‘Hackathon’, hierin proberen ze de problemen in de zorg te verhelpen. De Hackathon duurt 12 uur en is bij te wonen 28 oktober vanaf negen uur ‘s-ochtends. Het Cultuurnetwerk wilt zo het onoplosbare probleem in de zorg oplossen.

Subsidies
De subsidieaanvragen worden komend jaar nog geregeld door de gemeente. Vanaf 2019 zal het Cultuurnetwerk alle aanvragen beheren en verwerken. Bovendien wordt er geld beschikbaar gesteld voor verenigingen en activiteiten vanaf 2019. Het Cultuurnetwerk hoopt zo meer kunst en cultuur te kunnen laten zien in de gemeente en de kracht en waarde hiervan te weerspiegelen in de maatschappij.

Het Cultuurnetwerk vertelt dat de samenleving aan zet is, de inwoners van Roosendaal hebben nu het initiatief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen