Sinterklaas hartelijk verwelkomt in Roosendaal

Ja hoor, op deze zaterdag 18 november heeft de goed Heiligman weer voet op Roosendaalse bodem gezet.

“Sinterklaas Sinterklaas en zijn trouwe Pieterbaas!!” Dat werd luidkeels gezongen door de lieve kinderen die op de boot zaten te wachten. Het was bij aanvang droog weer en het wachten werd beloond daar kwam de Pakjesboot de hoek om begeleid door muziek om daarna aan te leggen. Dit jaar hadden de Zwarte Pieten springveren onder de voeten en lieten de kinderen en de omstanders zien hoe je daar me om gaat lekker makkelijk om van de ene kant van het dak naar het andere te springen. Dus je schoentje zetten want de Pieten hebben er zin in. De Sint begroette zijn lieve kinderen en nam de meest mooie zelfgemaakte tekeningen in ontvangst. Aangekomen in de welkomsttent werd de Sint begroet door onze Burgemeester Jacques Niederer .

Eerst heeft de Sint twee dames nog het pietendiploma uitgereikt terwijl er even een flink buitje viel. We moesten ons maar klein maken dan zou het meeste er wel naast vallen. Daarna vertelde de Sint dat tijdens het inpakken van het snoepgoed zijn ringen was kwijtgeraakt. Die moesten ergens tussen het ingepakte snoep zitten. Wie de ringen vond wacht een leuke verassing.

Daarna werd de witte schimmel bestegen en met een inmiddels welkom gehete zonnetje begon het defilé richting de Oude Markt onder begeleiding van muziek diverse wagens en een hele hoop Pieten.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie

Meer foto’s in de Fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen