Chantykoor “Het Craeyenest” in de Bergspil

Foto: Ad Verbiest

Woensdag 22 november 2017 presenteerde Chantykoor ‘Het Craeyenest” zich in het gemeenschapshuis De Bergspil in de Tolberg te Roosendaal. De zaal zat gezellig vol. Maar wat heeft Roosendaal met de zee?

Van oorsprong bekend met de turfvaart op Engeland – via de toen nog open zeeverbinding – hebben wij kennis kunnen maken met de zeevaart. Ook niet onvermeld mag blijven de geschiedenis van Hendrick Corneliszoon Loncke (Roosendaal 1568 – Amsterdam 1634). Hij was een Nederlandse zeeheld van Brabantse afkomst en veroverde in 1628 samen met Piet Hein de Spaanse zilvervloot.


De voormalige Roosendaalse stadsdichteres Anneke Lips heeft hier voor ons koor, een lied op gemaakt – Een varensgast uit Roosendaal – waarbij onze voormalige dirigente Annette van der Klugt de muziek heeft gecomponeerd.

Begin 2018 wordt in de binnenstad zowel op de oude dan wel de nieuwe Markt tijdens een zangconcours weer akte de pressante gegeven. Het koor zingt meest voor ouderen in verzorgingshuizen zo als De Moerweide Brink en bij bijeenkomsten zo als Parkinsonscafe’s.

De club kan nog mannelijke zangers gebruiken en ook mannelijke en vrouwelijke muzikanten. Men kan zich opgeven via hun site www.craeyenest.nl het emailadres is [email protected]’t Craeyenest treedt ongeveer 25 maal per jaar op, maximaal twee keer per maand. Een aanvraag voor een optreden van ’t Craeyenest moet minimaal zes weken van tevoren geschieden.

Tekst en beeld: Ad Verbiest

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen