The Faction presenteert nieuw album Berlijn

Gezellig dat was het in het Bruin Cafe JaxX. Om 21:00 uur al stroomde de fans binnen even later arriveerde de band. De band bestaat uit vier leden waaronder Sanne Verbogt. Van oorsprong komt de band uit Tilburg.

The Faction is ontstaan in september 2010 Door Singer en songwriter Erik den Tuinder. Erik zocht na zijn studie een groep muzikanten bij elkaar om zijn op akoestisch gebaseerd werk uit te brengen. In  2011 presenteerde zij hun demo “Return to Baltimore” een track daarvan werd gespeeld op Radio 3FM. In 2015 werd het album “First Statement uitgebracht”. Hun muziek is gebaseerd op het werk van Bruce Springsteen U2 en Bob Dylan.

Ook nu met de CD presentatie Berlijn zijn daar sporen van de oud meesters in te vinden. Hun muziek is plezierig hoorbaar heeft een goede meerstemmige samenzang en de bespeler van de synthesizer verdiend alle credit voor zijn prachtig spel. Met een te gekke groep fans van alle leeftijden en een glaasje goudschuimend vocht werd het een fijne gezellige avond. De CD Berlijn is voor mij een succes.

Foto’s en tekst door Ad Verbiest | Meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen