Kerstconcert door Vox Jubilans en het Zeeuws Mannenkoor

Foto: Vox Jubilans Roosendaal

Gemengd koor Vox Jubilans is vanaf de zomervakantie begonnen om zich voor te bereiden op kerst 2017.

Dit jaar heeft het koor er voor gekozen om samen te werken met het Zeeuws Mannenkoor. Het Zeeuws Mannenkoor werd opgericht in 1972 en telt nu circa 52 leden. Daarvan zijn sommige al meer dan 40 jaar lid, wat de betrokkenheid van de leden bij het koor illustreert. Stuk voor stuk zijn de leden er trots op deel uit te maken van het Zeeuws Mannenkoor.

Het koor heeft een uitgebreid repertoire, dat zich uitstrekt van volksliedjes tot klassieke en gewijde muziek, een en ander zowel in het Nederlands als in vreemde talen. Het Zeeuws Mannenkoor heeft in oktober haar 45 jarig jubileum gevierd met een uitverkocht jubileumconcert in De Mythe in Goes. Gemengd koor Vox Jubilans is al lang geen onbekende meer in het Roosendaalse, het koor bestaat nu 36 jaar en groeit zo langzaam door naar de 60 leden. Beide koren staan onder de bezielende leiding van Gunita Kronberga, de begeleiding aan de piano is in de vakkundige handen van Nadia Rutkovska.

In het kerstconcert leggen de koren met u een verbinding tussen de klassieke kerstgedachte, de huidige tijd en de verwachting voor de komende tijd. In het eerste gedeelte van het concert wordt u meegenomen in de sfeer zoals wij die kennen d.m.v. meer traditionele liederen. Ieder afzonderlijk en ook gezamenlijk zullen beide koren enkele traditionele kerstliederen zingen; de solo’s in enkele stukken worden gezongen door Anke Taheij. Daarna zal de kleinkunstactrice Pia Naber met u op een luchtige manier de beoogde verbinding leggen d.m.v. een klein filmpje, wat overdenkingen en het actief stimuleren van uw eigen gedachten over verleden, heden en toekomst.

In het tweede gedeelte van het concert hoort u meer eigentijdse en wereldse , maar niet minder sfeervolle, liederen. Aan het einde van het concert zal Pia op haar eigen wijze u uitnodigen deel te nemen aan een harmonieus klankenspel om samen met de koren toe te werken naar een positieve en creatieve afsluiting van dit concert. Het belooft een sfeervolle middag te worden. Na afloop van het concert kunt u met de deelnemers nog en drankje drinken.

Het concert zal plaatsvinden op zondagmiddag 17 december om 14.30 uur in de Moeder Godskerk aan de Pres. Kennedylaan 73 in Roosendaal. De kerk gaat om 14.00 uur open. Kaarten voor dit concert kunt u bestellen via de website van Vox Jubilans; www.voxjubilansroosendaal.nl of telefonisch bij A. Spaninks 06-21298621 De kaarten kosten € 7.50, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Mocht u zondag 17 december niet in de gelegenheid zijn het concert te bezoeken, dan heeft u ook de mogelijkheid om het concert te bezoeken op zaterdag 16 december om 19.30 uur in de Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4 in Goes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen