Dansvoorstelling van Isabelle Beernaert

Foto: Tabula Rasa

Op donderdag 21 december staat Isabelle Beernaert met haar nieuwe productie Tabula Rasa in De Kring. Tabula Rasa is alweer de achtste dansvoorstelling van deze succesvolle theatermaakster. Het grote publiek kent haar als de choreografe van So You Think You Can Dance en als winnares van The Ultimate Dance Battle.

In Tabula Rasa wil Beernaert schoon schip maken en de vrijheid opzoeken om te voorkomen dat we klein blijven. Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achter laten? Onze geschiedenis, onze beslissingen, fouten… in één beweging van tafel vegen! Als een onbeschreven blad weer doorgaan.

Tabula Rasa betekent voor Beernaert: met een schone lei opnieuw beginnen. De voorstelling gaat over extremen, over alles of niets, zwart en wit. Maar het gaat ook over de balans daartussen: yin en yang. ‘Iets moois kan pas ontstaan als je los kunt laten. Als je kunt vertrouwen op een goede afloop,’ vertelt Beernaert.

Tabula Rasa is heel anders tot stand gekomen dan eerdere voorstellingen. De hele cast is vijf weken in retraite gegaan. In deze periode hebben de dansers coaching gekregen in o.a. stem-en muziektherapie, Tai Chi, Judo en Prana Yoga. Ze hebben samen de leegte opgezocht.

De dansers komen uit de hele wereld, onder meer uit Japan, Libanon, Spanje, Indonesië en Nieuw-Zeeland, waardoor de cultureel verschillende inzichten in verhoudingen op het podium zichtbaar zijn.

Dit komt niet alleen terug in de dansstijlen, maar ook in de muziek. De muziek is onder andere van Armand Amar, Max Richter, Muse en Damien Rice.

De Vlaamse choreograaf en theatermaakster is een van de interessantste dansmakers van dit moment en ook in deze voorstelling niet bang om emoties te tonen. Dit is de eerste voorstelling waarin ze intensief samenwerkte met haar dochter Manon (22), die haar bijstond als assistent-choreografe en co-creator.

De voorstelling van Isabelle Beernaert is op donderdag 21 december te zien in De Kring. Kijk voor meer informatie op www.dekringroosendaal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen