Volgende fase Cultureel Netwerk Roosendaal

Woensdagavond om 20:00 uur werd de eerste verbindingsbijeenkomst een feit. De verwelkoming bestond uit koffie en zo waar een gebakje met daar op prijkend het logo van het Cultureel Netwerk Roosendaal.

De avond werd geopend door Joseph Dekkers, oud leraar aan de Da Vinci College. Het Cultureel Netwerk krijgt nu een formele plaats binnen de gemeente aldus Josph Dekkers. Er is gestart naar een volgende status, het opzetten van een stichting waar binnen het netwerk moet gaan functioneren. Het streven is een neutrale onafhankelijke transparante stichting. De bindingsbijeenkomst werd goed bezocht door een kleine honderd personen waarvan zich er inmiddels ruim 60 hebben aangemeld als deelnemer van het Cultureel Netwerk Roosendaal. Het cultureel netwerk is er voor het onderwijs, het bedrijfsleven en voor alle kunstbeoefenaars. Voor volgend jaar 2018 is er door de gemeente voor het Cultureel Netwerk een bedrag van €130.000 vrijgemaakt. En om het netwerk vorm te geven nog eens €60.000. In 2019 komen daar de subsidies nog bij. De voorzitter van Roosendaal 750 jaar Cor Verbogt was ook aanwezig en ondersteunde het verder uitrollen van het Cultureel Netwerk. Met een videopresentatie liet hij zien wat er volgend jaar op cultureel gebied was te verwachten vandaar ook zijn samenwerking met het Cultureel Netwerk.

Er was in de zaal de gelegenheid om je gelijk officieel in te schrijven er stonde zo’n zes laptops klaar. De inschrijving is geheel vrijblijvend en er zijn geen voorwaarden of kosten aan verbonden. De avond werd besloten met een stukje cultureel ballet via een video op de voor Roosendaal herkenbare plekken zoals het Tongerloplein de Markt, de Da Vinci School en het Rozeven.


Beeld en tekst door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden