Nieuwjaarsexpositie Fotoclub ’T Statiefje

In het Centrum voor de Kunsten aan de Burgerhoutstestraat 23 houdt Fotogroep ’t Statiefje in het weekend van 7-8 januari weer de jaarlijkse foto-expositie.

De expositie, met thema-foto’s en vrij werk van de leden is in het afgelopen jaar gemaakt. De expositie is zaterdag te bezichtigen van 14:00 – 17:00 uur en op zondag van 11:00 – 17:00 uur. De entree is vrij.

Voor de bezoekers die trek hadden in een bakje koffie en een muffin was een gezellige ruimte ingericht waar discussies werden verricht over de kwaliteit van de gemaakte foto’s. Het niveau was vrij hoog maar sommige foto’s verdiende toch nog om nog eens kritisch bekeken te worden. Toch over de hele linie was het niveau van zowel de presentatie als wel de expositie zelf, op een hoog niveau te noemen.

Fotogroep ’t Statiefje bestaat uit zo’n dertig enthousiaste vrijetijds fotografen, die meer willen dan alleen gewone kiekjes maken. Ze komen doorgaans eens in de week op de donderdagavond bij elkaar in het clublokaal in de studio boven de Pearl Opticien Raadhuisstraat. De avonden beginnen om 20:00 uur. Ze bekijken en bespreken daar elkaars foto’s en trachten zo “elkaars techniek te verbeteren en de creativiteit te stimuleren”, aldus een van de leden.

Op de doe-avonden gaan de leden gezamenlijk aan de slag om foto’s te maken. Soms legt een lid uit op welke wijze je een bepaald soort foto kunt maken en gaat men dat daarna uitproberen. Ook wordt soms een spreker uitgenodigd, die eigen werk toont en bespreekt of een onderdeel van de fotografie toelicht. Op de expositie waren enige Urban foto’s te bewonderen, foto’s waarbij men toch wat langer stil moest blijven staan om de essentie te voelen. De maker van die foto’s was daar zeer in geslaagd.

Er zijn ook werkgroepen natuurfotografie en architectuur. Deze komen regelmatig bij elkaar om naar een interessant doel te gaan en daar te fotograferen. De expositie viel samen met een Aneas-Art van Antonia, een Portugese kunstschilder die prachtig werk toonde.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie bovenaan dit artikel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen