Tip de jury voor de Cultuurprijs

Foto: Ad Verbiest

Voor de Cultuurprijs komen personen, verenigingen of instellingen in aanmerking, die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie met een ruime lokale herkenning in of voor Roosendaal
leveren.

Doelstelling is om uit een zo groot mogelijk cultuurveld genomineerden te kiezen waaruit uiteindelijk de winnaar wordt gekozen.

In oktober 2017 werd de Rabobank Cultuurprijs gemeente Roosendaal 2016/2017 uitgereikt aan kunstenaar/galeriehouder Benjamin Scheltema, de JongerenCultuurprijs was voor de cast van Jeugdtheater Hofplein – voor de voorstelling “Dromen of wat we nog niet wisten…”. De onafhankelijke jury, met verschillende competenties en een groot netwerk in het culturele veld van Roosendaal, houdt alle activiteiten op cultuur- en artistiek gebied in de gemeente zelf zo goed mogelijk in de gaten. Daarnaast willen zij graag dat het Roosendaalse publiek activiteiten onder de aandacht van de jury brengt!

Er zijn verschillende culturele categorieën vastgesteld; muziek, beeldende/toegepaste kunsten, erfgoed en historisch onderzoek, architectuur, theater/podiumkunsten, literatuur, organisatoren  (evenementen), audiovisueel (nieuwe media). Ook cultuurvormen zoals dj’s en ontwerpers van games, krijgen een kans. Er wordt beoordeeld op diverse kernpunten, zoals o.a. kwaliteit, onderscheidend vermogen en draagvlak. De uiteindelijke toekenning wordt vastgesteld door de jury én de publieksstemming.

Kortom, de Jury Cultuurprijs wil graag op de hoogte gehouden worden van culturele activiteiten, ook initiatieven van jongeren wil de jury graag volgen! Wil jij graag de jury tippen over de bijzondere culturele activiteiten in Roosendaal, Nispen, Wouw, Heerle en Moerstraten? Mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen