Olaf Posthumus ontvangt Gouden Tullepetaon

De dertigste Gouden Tullepetaon is zondagavond uitgereikt aan Olaf Posthumus.

In de Blackhorse kreeg hij door prins Mark I dit eervolle speldje vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het carnaval in Roosendaal.

De laatste jaren op de basisschool werd hij “Schoolpriens”. Later trad hij toe tot de boerenraad van Stichting Carnaval Roosendaal. Hij sloot zich aan bij de commissie optocht waarvan hij hoofd werd. Deze commissie was hem op het lijf geschreven. Onder zijn aanvoeren trok de leutstoet door ons “Stadje” met en zonder gaote! Hij was degene die de avond van de “uitreiking van de nummers optocht ” tot iets speciaals maakte. Leut en carnaval staat bij hem hoog in het vaandel en dat kwam tot uiting met o.a. héél veel muziekbandjes.

5 jaar lang was hij Priens van Tullepetaonestad. Een Priens van het volk die niet naast zijn schoenen liep en geen liefhebber was van “protocol”. Hij heeft er mede voor gezorgd dat onze Tullepetaon naar de Mart verhuisde en dat vanaf 11-11 tot na carnaval Tullepetaonse banieren ons stadje verfraaien!

Na zij regeerperiode werd hij Hoofd van commissie Priense Swaree. Hij regelde dat de “Nacht van het Swaree” beschut en warm kon plaatsvinden in een parkeergarage en was medeorganisator van een eerlijke kaartverkoop voor het Priense Swaree. Voor zijn “sociale inzet” aan caraval in Tullepetaonestad ontving hij ook nog de Goeden Bolhoed.

Kortom een leutige, sociale Tullepetaon op allerlei gebied. Tot op de dag van vandaag zet hij zich nog steeds volledig invoor de Tullepetaonse leut in ons stadje. Zo ook deze avond want de 30ste Gouwe Tullepetaon gaat naar onze jaarlijkse presentator: Olav Posthumus!

Meer foto’s van Danny van den Aarsen in de fotoserie bovenaan dit artikel. Bron: tullepetaonsnieuws.nl

Meer over carnaval

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen