Expositie Van STOEP in De Kring

De stichting STOEP ofwel Stichting Tullepetaonse Oudeede en Prullaria sloot haar deuren van hun expositie 1 februari. Na een maand lang te hebben geëxposeerd in De Kring, (gestart was 7 januari) over de Roosendaalse Narrekes.

Maar de deuren werden open gehouden voor het bezoek van Het ZorgeloosHuys.

Stichting STOEP

Stichting STOEP heeft als doel, alles wat met de geschiedenis van de Tullepetaonse carnaval te te maken heeft, te verzamelen te bewaren en te delen met het Roosendaalse Publiek via tentoonstellingen, boeken, sociaal media, en door deze expositie. Toon van Dorst was de spraakmakende spreekstalmeester die uitleg gaf aan deze expositie. Zo werd bekend dat een Nar niet drinkt gedurende zijn functie als Nar. En dat de kleuren voor het Narrenpak meestal bestaan uit de kleuren rood geel groen en blauw. Het pak van onze ouwe Nar Bert Matheijssen is gemaakt door zijn vrouw. Terwijl de Nar Koen Schoenmakers zijn pak liet aanmeten in Maastricht.

Ook werd bekend dat Nar Jos Bogers 3 prinsen gediend heeft. De huidige Nar Malou van Rede is nog steeds Nar en dat al sinds 2014 (zijn vrouwen dan toch beter?) Een van de bezoekers meende zichzelf te herkennen in een eerdere raad van elf en het bleek nog juist te zijn ook. Bij deze doet Stichting STOEP een oproep. Heeft u nog oude spullen die leuk zouden zijn voor de expositie neem dan contact op met Stoep door met ze via mail of facebook in contact te komen.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen