Culturele Manifestatie in De Kring.

Een zeer uitgebreide Culturele Manifestatie bracht voor iedereen wat wils. Een prachtige opzet van verschillende stands maar ook dans, muziek en theater bracht mensen uit Roosendaal bij elkaar. Dit begon al buiten voor De Kring waar een groep trommelaars en tamtam-spelers hun beste handje voor zette.

De opkomst was zeer goed om nog maar niet te spreken over de gezelligheid. Iedereen kwam iedereen weer eens tegen na een lange winter binnenzitten. Nispen bracht zijn openluchttheater onder de aandacht en in de ruimte bij de brasserie konden diverse koortjes of alleen zingende hun liederen laten horen. Emily van Elleswijk bracht een prachtige ballade ten gehore. Een mooie stem met een prachtig gekleurd geluid. Een groepje kinderen bracht enkele Nederlandstalige liederen ten luister. In de grote zaal werd gestart met een optreden van Theater Werkplaats TIURI. Tiuri maakt het voor mensen met een beperking als syndroom van Down mogelijk zich in het theater te bekwamen met hun ongekende talenten. Zo vertelde ze in het stuk door mime hoe ze op zoek gaan naar hun eigen identiteit, talenten, ambities en passie. Hierna volgde het Damesensemble “La Lisère” en nog veel meer.

Ook het Roosendaals Chantykoor ’T Craeyenest deed in de kleine zaal zijn opwachting. De stands deden goed zaken ook de stand van Tai-Chi-Tao-Chi Kung trok de aandacht. Men had een video opnamepresentatie op laptop die continu afspeelde. Kortom een prachtige dag, gezelligheid en veel te zien in De Kring. Gewoon weer een fijn weekend.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen