Grootste nostalgische kermis van Nederland

Foto: Danny van den Aarsen

Vanaf vrijdagmiddag 30 maart tot en met woensdag 4 april 2018 wordt in Roosendaal de grootste nostalgische kermis van Nederland georganiseerd. Dat gebeurt in het kader van het jubileumjaar 750 jaar Roosendaal.

De feestelijke opening van de kermis vindt plaats op vrijdag 30 maart om 16.00 uur in Parrotia. Op de dag van de opening wordt in de Spiegeltent ook het Roosendaals biertje geïntroduceerd. Verder wordt tijdens de periode van de nostalgische kermis het logo van Roosendaal 750 op de televisietoren geprojecteerd.

Ruim 30 attracties nemen de bezoeker mee terug in de tijd. Het centrum van de nostalgische kermis wordt gevormd door de spiegeltent, waarin door de Roosendaalse horecaondernemers een aansprekend programma is samengesteld. Verder is er in Parrotia vanaf woensdag 28 maart een expositie met een miniatuurkermis te zien.

Projectie logo op televisietoren

Tijdens de periode van de nostalgische kermis wordt in de avonduren het logo van Roosendaal 750 weer op de toren van Alticom Datacenters geprojecteerd. Dit als uitvoering van de motie die vorig jaar door de gemeenteraad werd aangenomen. Dankzij de medewerking van de directie van Alticom Datacenters kan het logo op een aantal momenten tijdens het feestjaar op de televisietoren geprojecteerd worden.

Presentatie bier en bekendmaking van de naam

Op vrijdag 30 maart wordt ook de naam bekend gemaakt van het bier dat speciaal is gebrouwen voor het 750-jarig bestaand van de stad Roosendaal. Om 20.00 uur is de feestelijke onthulling van het bier in de Spiegeltent. Burgemeester Jacques Niederer onthult de naam van het bier, dat vanaf dat moment ook te koop is in de Roosendaalse horecagelegenheden. Vanzelfsprekend krijgen alle aanwezigen de primeur van het proeven van het bier.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden