Theaterroute Hoppen met Hurks

Foto: Aad Meijer

De Roosendaalse Architect Jacques Hurks (1890 – 1977) heeft met zijn ontwerpen van huizen, scholen, kloosters, kerken en fabrieken een indrukwekkend oeuvre opgebouwd in heel West-Brabant.

Het bijzondere gebruik van bakstenen, horizontale lijnen, glas-in-lood en parabooldaken verraden de hand van de bouwmeester. Het grootste deel van zijn leven woonde Hurks in Roosendaal. Naast de expositie in het Tongerlohuys tot en met 4 juni 2018 zijn er tal van andere activiteiten.

Zo neemt Theaterhuis Roosendaal je mee op zaterdag 14 en zondag 15 april op een bijzondere theaterroute langs Hurksgebouwen. Je bezoekt panden op het Kadeplein, in de Brugstraat, de Ludwigstraat en de kerk in de Sint-Josephstraat. Op elke locatie wacht een verrassende theatrale presentatie. Vertrek is om 14.00 uur op het Tongerloplein (voor de ingang van het Tongerlohuys), de kosten zijn € 15,00 en het vervoer is met eigen fiets.

Let op: je kunt alleen Hoppen met Hurks als je je vooraf hebt aangemeld bij het Tongerlohuys. Dit doe je door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0165-555 555.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen