Werkbijeenkomst Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Foto: Ad Verbiest

Op 18 april werden de deelnemers van het Cultuurnetwerk uitgenodigd voor een werkbijeenkomst over het cultuurfonds. Samen met de deelnemers van het cultuurnetwerk en andere geïnteresseerden uit het culturele veld wil het bestuur een ontwerp realiseren voor een procedure voor drie nieuwe regelingen.

Deze drie regelingen zijn:

1 Snelgeldloket
2 Makersfonds
3 Activiteitensubsidie (per 1 oktober 2018)

De avond werd geopend door Marijn ten Harmsen van der Beek en begeleid door Judith Ensel Door het bestuur was een interactieve avond ontworpen waarbij de genodigden werden verdeeld in vier groepen. Er werd een aantal casussen gegeven en aan de hand daarvan moesten de genodigden hun gedachten laten gaan hoe de drie bovenstaande regelingen vorm moesten krijgen en waar de prioriteiten ten aanzien van elke regeling lagen. Na een drie kwartier te hebben gewerkt aan de casussen volgde een terugkoppeling naar alle vier de groepen waarbij van elke groep een vertegenwoordiger naar voren trad die via een bordpapier de gedachtelijn van de betreffende groep uitlegde.

Na een vruchtbare discussie is er voor het bestuur een lijn ontstaan waar ze wat mee kunnen. Het bestuur deed de belofte dat voor de zomervakantie de drie regelingen vorm hebben gekregen om in oktober daarmee aan de slag te gaan maar sloot niet uit dat een volgende bijeenkomst in deze vorm binnenkort voor herhaling vatbaar is.

  • Meer informatie omtrent deze avond volgt nog via de website en Facebook van Cultuurnetwerk Roosendaal

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie bovenaan het artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen