The Rusty Nuts en the Blues Bones

Nispen Blues heeft zaterdag haar seizoen afgesloten met optredens van The Blues Bones en The Rusty Nuts in Cafe De Gouden Leeuw in Nispen.

De avond werd geopend door spreekstalmeester en mede organisator van Nispen Blues De Heer Louis van Pul. Louis had hiervoor op zijn eigen wijze een opening op rijm gemaakt die er gelijk inknalde. De sfeer was uitstekend het bier ook en de zal zat compleet vol. Heerlijke blues met een stukje rock maakte de avond onvergetelijk en was een mooie afsluiting van een jaar hard werken om het gegeven blues in ere te houden en dat kunnen ze in Nispen.

The Rusty Nuts uit Tilburg gooit zich al jaren op onvervalste Southern (Blues)rock. Nummers van o.a. The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en The Outlaws, maar ook de muziek van bijv. Jimi Hendrix, ZZ Top en Wishbone Ash zijn een must om gespeeld te worden en dat doen ze met verve.
Drie gitaren, drie stemmen en een hechte ritmesectie zorgen ervoor dat elk optreden knalt. Uiterst potente (Blues)rock met prachtig gitaarspel waarvan een van de gitaarsolisten constant met de bottleneck zijn snaren bespeelde.

Maar favoriet was toch wel de Belgische vijfmansformatie The BluesBones. Een band met gepassioneerde en ervaren muzikanten. Hun veelal eigen en originele nummers variëren van gevoelige Bluesballads tot heavy Bluesrock. Juist met het spelen van hun eigen muziekstijlen heeft de band door de jaren heen een gevarieerde fan-groep opgeleverd.

De band is in 2011 opgericht. Tijdens de Belgische Blues Challenge in 2012 werden ze door het publiek als favoriet gekozen. Dezelfde wedstrijd werd in 2016 gewonnen, en vorig jaar op de Europese Blues Challenge in Denemarken zijn ze als tweede geëindigd.

The BluesBones hebben inmiddels in tempo de Europese Bluesbekendheid op hun naam staan. Hun debuut album ‘Voodoo Guitar’ heeft zeer goede kritieken ontvangen. Ook de opvolgers ‘Live @ De Bosuil’ (2013), ‘Saved by the Blues’ (2015) en ‘Double Live’ (2016)’ ontvingen lovende kritieken. Recent is de nieuwe CD ‘Chasing Shadows’ uitgekomen.
Line Up:Nico De Cock: zang – Koen Mertens: drums – Geert Boeckx: bas – Edwin Risbourg: hammond – Stef Paglia: gitaar

Bekijk de foto’s in zwart/wit (Ad Verbiest) en in kleur (Louis van Pulen) in de Fotoserie bovenaan dit artikel

Nispen Blues 2018 Nispen Blues 2018 Nispen Blues 2018 The Rusty Nuts en the Blues Bones

 

Dossier: Fotoalbums
'

Reacties

gallery
54522
Nispen Blues heeft zaterdag haar seizoen afgesloten met optredens van The Blues Bones en The
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/54522/the-rusty-nuts-en-the-blues-bones/
2018-04-29T15:08:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/04/29145816/l1.jpg
ad verbiest, blues, fotoserie, Louis van Pul, Nispen
cultuur