Roosendaals Kampioenschap Blindproeven sfeerverslag

Het bier liet zich goed smaken door de 25 deelnemers die zich hadden ingeschreven aan de blind bier proeverij. De temperatuur op het terras was er dan ook naar.

Een heerlijk zonnetje maakte van de proeverij een geslaagd evenement, aldus de voorzitter van het Gilde. En daar kwamen ze. Er werden twaalf flessen (lees etiketten) getoond. De vijf bieren die geraden moesten worden zaten bij die twaalf. Om 14:00 uur ging het van start en werden de bieren een voor een geserveerd. Rond 15:15 uur werd er een tussenstand bekend gemaakt. Van de 25 deelnemers hadden er negen een of meer goed. En 5 daarvan hadden er drie goed. Op naar de laatste twee bieren. De bieren werden ondersteund door heerlijke jonge kaas en droge boerenworst. En om het geheel nog spannender en interessanter te maken werden hete vlammetjes geserveerd die afgeblust moesten worden met ……..ja U raadt het met bier.

De biersoorten waar uit gekozen kon worden waren: Palm, West Malle triple Trappist, De Konick apa, Hertog Jan Weizener, Vedet Extra White, Deugniet Belgisch Blond, La Trappe Trappist ISID’or, Manneblusser, La Trappe Trapist witbier, Bootje Bier, Omer Traditioneel Blond, St Bernhard prior 8, La Guillotine, Zundert Trappist en als laatste De Gulden Draak.

Diegene die er de meeste goed had, mag zich voor een jaar Roosendaals Kampioen noemen. Naarmate de middag vorderde, werd de stemming steeds leutiger en werd er naast het te raden bier ook nog ander bier gedronken. De uitslag kwam omstreeks 17:00 uur. Door het Gilde werd officieel bekend gemaakt dat Geert Luijks zich voor een jaar Roosendaals kampioen Blind Bier proever mag noemen. En daarmee werd voor het Gilde de middag vrolijk afgesloten met ….jawel een biertje.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

Reacties

gallery
54816
Biergilde Roosendaal organiseert Roosendaals Kampioenschap Blindproeven
Het bier liet zich goed smaken door de 25 deelnemers die zich hadden ingeschreven aan
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/54816/roosendaals-kampioenschap-blindproeven-sfeerverslag/
2018-05-12T19:53:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/05/12194947/IMG_0752.jpg
cultuur