Openlucht Theater Vrouwenhof van start

Na de start van Nispen met zijn Openluchttheater die gezegend was met een flinke onweersbui ging nu ook het Openluchttheater Vrouwenhof te Roosendaal gezegend maar nu met droog weer van start. De opkomst was matig terwijl er toch ook voor de innerlijke mens was gezorgd in de vorm van Frites, bier en wijn en voor de kleintjes limonade en cola.

Het ging om 14:00 uur van start met een Jamsessie van een groep Jazz muziekanten die deze sessie samen voor het eerst speelde een gewaagd stukje muziek maar men vulde elkaar fantastisch aan. De trompettist en de sax waren twee Roosendaalse opkomende Jazz muziekanten maar daar was niets van te merken het vijftal speelde er op los. De jamsessie werd opgevolgd door het welbekende trio Jack van Poll, Hein van de Geijn en Bruno Casallucci. Een trio dat het echte Amerikaanse Jazz gebeuren terug naar Nederland haalde. Later gaf Slick Pitt een partijtje Jazz op een manier dat je wel mee moest bewegen.

De avondsessie werd opgestart door de bluesband Rablin Dog met fijn harmonicamuziek onder gitaarbegeleiding. In tegenstelling van de rustige tribune s’middags was het nu een gedijen vanjewelste zeker toen Ralph de Jong zijn eigen vertolking van de blues daar aan toevoegde. Ralph de Jong met zijn eeuwige klompen die luid meespeelde met zijn muziek en zijn liedjes. Rond 21:00 uur iets uitgelopen dan gepland was lied Mojo Hands ons even wat nu wel de blues was. Of het nu middag was of avond, het was ronduit genieten. Mede met dank aan de hemel boven ons die gelukkig droog was gebleven.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie hierboven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen