Vrouwenhof swingt weer op en neer bij Palm Parkies

Foto: Laura Jaspers

Woensdagavond is de nieuwe editie Palmparkies van start gegaan. Elk jaar komen artiesten vanuit België en Nederland om een optreden te geven.

Over het algemeen wordt het festival elk jaar met open armen ontvangen in het Zuiden. Vanavond is de band Pater Moeskroen aan de beurt om het festival te openen. Zullen ze rocken of kan het beter? Roosendaal Nieuws was erbij.

Nu nog rustig op het grasveld van het Vrouwenhof, wordt er een goed plaatsje gezocht om vanuit een goed punt te beoordelen wat men ervan vindt. Het festival is bedoeld voor zowel jongere als oudere gasten. Iedereen kan ervan genieten, wat uiteindelijk het doel is met Palmparkies. Palmparkies is opgericht met als doel om muziek van minder bekende artiesten naar voren te brengen. Bands en soloartiesten die niet vaak op de frontline komen te staan.

De band Peter Moeskroen bestaat uit zes personen en is opgericht in 1985. De stijl van de band is vooral Nederlandse covers en Ierse folk liederen. De band heeft veel bandleden gehad die een voor een de band verlaatte. Van de eerste drie bandleden is er nog maar een die in de band zit: Martien van Oostrom. Het veld is ondertussen gevuld met mensen die met vol verwachting zitten te wachten op het begin van een avond vol verassingen. Mensen, jong en oud, genietend van het uitzicht. Uiteindelijk komen de bandleden op het podium. Het moment is eindelijk aangebroken als het eerste nummer wordt ingeleid.

De naam ontstond toen de band, toen nog drie leden, door het Belgische dorp Moeskroen reden. Het zou eerst een biernaam worden, totdat een van de leden bedacht een feestband te beginnen. Zo werd zowel de band als de naam in gebruik genomen. Ondertussen is de band al lekker bezig met een van hun liederen. Mensen swingen met de heupen op de maat van de muziek. Muziek dreunt door de boxen heen en naarmate de sfeer stijgt, daalt de zon steeds verder tussen de bomen.

De band heeft een variatie aan leden gehad, waarvan de meeste vrienden of kennissen waren van de originele bandleden. De band heeft in totaal 13 leden gehad. In het verleden hebben ze regelmatig de top 100 bereikt, met als hoogtepunt plaats twee met het nummer "Rooskapje".

Rond kwart over tien begint de band aan de laatste liedjes en het is voor veel mensen langzamerhand wel genoeg geweest. De stemming begint in te kicken en het is ook tijd voor ons om gedag te zeggen tegen de band en het terrein te verlaten.

Volgende week is het aan Bongomatik, een muziek-collectief bestaande uit toppers van de Nederlandse Jazz, Pop, Latin en Funk.

Reacties

article
56049
Woensdagavond is de nieuwe editie Palmparkies van start gegaan. Elk jaar komen artiesten vanuit België
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/56049/vrouwenhof-swingt-weer-op-en-neer-palm-parkies/
2018-07-12T09:34:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/07/12092807/DSC_58891.jpg
cultuur