Programma uniek Zwaaigatconcert in de Roosendaalse Vliet

Foto: IQ Aarmoei-nieke

Twee koren, 3 solisten én het IQ Aarmoei-nieke zelf zijn de deelnemers op 8 september tijdens het unieke Zwaaigatconcert in de Roosendaalse Vliet. De repetities zijn na een stop van slechts enkele weken alweer gestart. Na het akkoord met de Stichting Roosendaal 750 jaar zijn nu alle deelnemers bekend.

Op 8 september hopen de mannen van de Kaai op goed weer en op veel publiek zowel op de wal als in een boot(je) in het zwaaigat in de Roosendaalse Vliet. Immers dan geeft dit illustere gezelschap in zwart-wit, onder de vlag van onze jubilerende stad, het inmiddels al veel besproken Zwaaigatconcert.

De mede deelnemers werden onlangs uitgenodigd in het stamcafé van het IQ aan de Kaai om op de hoogte gebracht te worden van de plannen van het IQ-gezelschap. En zo kan men nu met trots melden dat niet alleen het IQ Aarmoei-nieke u muzikaal zal verrassen, maar ook Vocal Group Nouveau, Mannenkoor Concordia en 3 Roosendaalse solisten hun opwachting zullen maken op 8 september a.s. Het IQ heeft naast de 2 genoemde koren ook Marion Emmerik, Martine van de Kar en Stef Broos bereid gevonden om naar de Kaai te komen. In een afwisselend programma van koren, solisten en het IQ Aarmoei-nieke zult u kunnen genieten van een uniek muzikaal programma.

Met deze invulling van deelnemers meent de organisatie commissie een perfecte en afwisselende balans te hebben gevonden waarmee een programma is samengesteld welke voor iedere aanwezige aantrekkelijk en verrassend zal zijn. “Muzikale vertolkingen welke uit volle borst meegezogen mogen worden. Speciale nummers welke passend zijn in het kader van 750 jaar Roosendaal en gevoelige nummers. Alles zal over het water van de Vliet klinken” zo laat een enthousiaste Schoenmakers namens het IQ Aarmoei-nieke weten. “We doen echt alles wat we kunnen om het credo van 750 jaar Roosendaal handen en voeten te geven. Licht en
geluid, het ponton, het 2e podium, het drukwerk als ook de deelnemers alles is Roosendaals”. Het gehele concert is een enorme onderneming voor het IQ Aarmoei-nieke welke hierin volop steun krijgt van de commissie
Roosendaal 750 jaar. “Maar we zetten er, samen met ruim 100 deelnemers/vrijwilligers graag onze schouders onder” zo vervolgt Schoenmakers. “Onze grootste uitdaging: Het gaat gebeuren op 1 moment, op 1 locatie, op 1 tijdstip. En vooraf hebben we geen idee hoe druk het zal worden. Immers men heeft geen toegangskaart nodig. Maar daar hebben we bewust voor gekozen. We maken financiële keuze’s in de organisatie waardoor we elke Roosendaler de kans geven erbij te zijn”.


Toeschouwers kunnen op 8 september vanaf de kade muren perfect van het concert genieten. Maar inmiddels ontvangt het IQ ook steeds meer signalen dat mensen druk bezig zijn om met een boot(je) aanwezig te zijn IN het zwaaigat en dat doet de mannen van de Kaai deugt. Inmiddels kunnen ze ook melden dat er een akkoord is voor het openen van de Vlietbrug op gezette tijden die dag om (grotere) scheepvaart toegang te geven tot het zwaaigat. Exacte tijden en details zal men kort voor het concert communiceren via de website van het IQ.

De mannen van het IQ zijn er bijna klaar voor. “Verwacht geen concertgebouw optreden op 8 september”, zo herinnert Schoenmakers ons nog even. “Onze muziek is erg belangrijk maar altijd ondersteunend aan onze ludieke optredens”. Een gezellige, bijna durpse ambiance, rondom het zwaaigat dat is wat we willen neerzetten.

Meer informatie

Reserveer nu in uw agenda: IQ Zwaaigatconcert: 8 september / 20.00 uur / Zwaaigat Roosendaolse Vliet.
• Géén toegangskaart nodig dus gratis bij te wonen voor iedereen.
• 2 koren, 3 solisten én het IQ Aarmoei-nieke in een gezellige muzikale setting.
• Gezellig kijken & luisteren vanaf de oever van de Vliet of vanuit uw eigen boot(je).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden