Accordeonklanken uit de De Maria Hemelvaart kerk

Zondagmiddag 5 augustus was de in 1945 opgerichte accordeon vereniging Hoger Streven uit Essen te gast in de Maria Hemelvaart kerk te Nispen.

Het Openluchttheater van Nispen was uitgeweken naar deze locatie vanwege de aanhoudende hitte. De doelgroep die naar deze muziek komt luisteren en meezingen (want dat kon ook) is toch van een bepaalde leeftijd, dat het niet verstandig is mensen aan zo’n hoeveelheid zon bloot te stellen aldus Mariska Wagemakers een van de organisatoren van Het Openluchttheater van Nispen.

Het accordeon orkest Hoger Streven speelde zeer gedisciplineerd stukken van de Beatles, Marco Borsato, Frans Bauer maar ook klassieke stukken, 25 accordeons begeleid door percussie, keyboard en een gitarengroep brachten de muziek als een volwaardig orkest. In de pauze was er gelegenheid voor koffie maar ook een verfrissing.

Veel bewondering ging uit naar de honderdtal tellende leden die door mensen uit hun eigen groep opgeleid worden voor hun instrument. Hoger Streven: chapeau, fantastische muziek!

Beeld en tekst door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen