5e editie Roosendaal Danst!

Foto: Roosendaal Danst

Festival Roosendaal Danst! beleeft in 2018 haar vijfde editie van 10 t/m 30 september. Elk jaar proberen we ‘Dans’ breder en met meer vernieuwing op de kaart van Roosendaal te zetten.

Dit jaar is een bijzondere editie omdat we de handen in elkaar hebben geslagen met Stichting Roosendaal 750. Hierdoor kunnen we een bijdrage leveren aan dit gedenkwaardige jaar door middel van een bijzonder dansproject met de titel ‘Roosendaal, One World’ onder artistieke leiding van choreograaf/theatermaker Jacques van Meel.

Optredens op bijzondere locaties

We bouwen aan een brede vorm van ontmoeting in dans, zowel voor theater als in winkels en openbare ruimten, door diverse workshops met jonge dansers. Onze ‘artists-in-residence’ van de afgelopen drie jaar, die nog steeds een warme band met Roosendaal hebben, komen ook in 2018 hun artistieke kwaliteiten en ambassadeurschap tonen. Ze delen dit met vele jongeren en volwassenen. Het zijn Aly Moreiro/Brazilië, Rahul Bhat/India en Viko Andy Rindarsyah/Indonesië.

Roosendaal is in de maand september verbonden met de gehele wereld. Naar aanleiding van drie belangrijke thema’s uit de Roosendaalse geschiedenis: water/transport, religie en gender, creëerden Aly, Viko en Rahul verbindingen in relatie tot hun eigen cultuur en omgeving. Op diverse plekken zullen ze hun werk tonen, soms ook in directe samenwerking met andere professionele danskunstenaars, bijvoorbeeld met de in Roosendaal woonachtige Melany van der Steen en Martijn Weber.

Optredens Aly, Viko en Rahul vinden plaats op:

 • vrijdag 21 september: Tongerloplein, met klanken van het stadscarillon
 • vrijdag 21 september: Wereld Alzheimer Dag in Theater de Kring
 • zaterdag 22 september: Kunsten Onder1 Dak in St. Jan
 • zaterdag 22 en 29 september: straten en pleinen in centrum van Roosendaal
 • zondag 23 september: Roosendaals Treffen
 • woensdag 26 september : Openluchttheater Vrouwenhof
 • zondag 30 september: Roosendaal, One World

Workshops

Tevens geven de ‘artists-in-residence’ diverse workshops op dansscholen in Roosendaal en dat alles mondt uit in een grote spectaculaire Danstheatershow op zondagmiddag 30 september in het grote theater op de Oude Markt in Roosendaal onder de titel ‘Roosendaal, One World’ om 14.00u. Hieraan doen meer dan 200 dansers mee, zowel amateurs als professionals.

Naar buiten toe nemen de drie ‘artists-in-residence’ het ambassadeurschap van Roosendaal op zich door samen te werken met o.a. TALK (centrum voor hedendaagse dans in Gent/België), ENcore (dansschool Kapellen/België), en door nieuw choreografisch werk te creëren met de MBO-dansopleiding uit Goes. Deze laatste opleiding zal ook prominent aanwezig zijn op 30 september tijdens de grote voorstelling, door hun bijzondere relatie met de stad.

Een mooi moment is de live samenwerking met Toni Raats, de stadsbeiaardier van Roosendaal, waarbij er op het Tongerloplein gedanst wordt en de muziek live vanuit de toren van de St. Jan klinkt.
Tevens zet Roosendaal Danst! de samenwerking voort met Alzheimer West-Brabant in het kader van Dementievriendelijk Roosendaal.  Daarnaast heeft Theater De Kring in samenwerking met Roosendaal Danst! een heel bijzondere locatievoorstelling geprogrammeerd op donderdag 20 september op het Sfeerstrand aan de Vliet te Roosendaal. Dansgezelschap Vloeistof met de voorstelling ‘Hersenvakantie’ duikt in het zand en danst op een bijzondere manier.

Roosendaal Danst! organiseert niet alleen een festival in september, maar is ook een netwerkorganisatie die in samenwerking met CultuurCluster (Theater De Kring en CultuurCompaan) en Cultuurnetwerk Roosendaal, van de stad een echte Dansstad wil maken, zowel voor amateurs als professionals. Dans leeft en zet Roosendaal op cultureel gebied nationaal en internationaal op de kaart. Roosendaal Danst! wil ook de sterkte van de logistieke verbindingen (in de grote hoeveelheid bedrijven in Roosendaal), als uitgangspunt nemen om op velerlei gebied verbindingen aan te gaan met andere kunstvormen, evenals met het sociale en maatschappelijke domein.

Meer informatie

 • Koop uw kaart op:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/RSDOneWorld
 • Voor actuele informatie en boekingen: [email protected]
 • Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/roosendaaldanst
 • Website: www.roosendaal-danst.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden