Een en al activiteit op de Nispense Braderie

De Nispense Braderie stond dit jaar vol van activiteiten. In de Dorpstraat was er de midzomer Braderie. In zaal Verhoeven was er de jaarlijkse foto expositie van FOTOGROEP NISPEN en op het terrein van het openluchttheater achter de kerk was er een heuse kunstmarkt.

Wie niet wist wat te doen kon op deze zondag 26 augustus naar Nispen. Men kon parkeren voor in de afslag naar Nispen op het veld die om 11:30 uur al half vol stond. Veel bekijks was er op de kunstmarkt waar veel kunstenaars hun mooie werken ten toon spreidde. Om 11:00 uur werd de nieuwe Mascotte van De Heerlijckheijd Nispen bekend gemaakt door Ad van Hees. Ad van Hees had het initiatief genomen om op de basisschool De Linde de kinderen te vragen een mascotte voor De Heerlijckheijd Nispen te ontwerpen en na veel inzendingen werd op deze dag de winnaar bekend gemaakt aan het volk van Nispen. Sanne Damen mocht zich gelukkig prijzen maar zij niet alleen. Aan de uitvoering werd gewerkt en Grada Otto Boom had het aapje zoals zij het noemde in een brei-jasje gestoken. Ook Petra van den Heuvel de plaatselijke kunstenares had een idee uitgewerkt om het aapje als hyperlinkbutton te gebruiken op de internetpagina van De Heerlijckheijd Nispen. Een mooi initiatief. Tijdens de Braderie kon men op verschillende plekken stemmen om het aapje een naam te geven. Door een stembriefje in de stembus te doen.

Intussen was de Dorpstraat vol gelopen om de plaatselijke middenstand te spekken. Veel stands waar een ieder zich kon vergapen aan diverse snuisterijen. Zo kon men paard rijden was er een riet stoelen maker (een fantastisch maar uitstervend beroep). Aan de inwendige mens was ook gedacht door stands met etenswaar maar ook een heerlijk ijsje ging er wel in. Een voor de kinderen was er voor de kerk een springkussen neergezet.

Fotogroep Nispen vierde zijn 7e expositie alweer. Met een verdubbeling van het aantal kijkers (waren er vorig jaar nog ruim 300), nu waren er 650 mensen die zich verwonderde aan het talent van de leden van de Fotogroep. Er was een prijsvraag gemaakt wie de mooiste, de origineelste en de beste foto had gemaakt het ingevuld formuliertje ging in een stembus en zal de volgende maand bij het openen van het nieuwe seizoen van de fotogroep worden bekend gemaakt. Kortom een gezellige dag in een gezellig dorp. En wat heel belangrijk was het weer dat hadden ze mee.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

 

'

Reacties

gallery
56737
De Nispense Braderie stond dit jaar vol van activiteiten. In de Dorpstraat was er de
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/56737/en-al-activiteit-op-nispense-braderie/
2018-08-27T11:21:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/08/27111635/DSC_0021-1.jpg
cultuur