Beeldverslag van kunstroute door de wijk Burgerhout

Liefhebbers van kunst konden zaterdag 27 en zondag 28 oktober hun hartje ophalen, want ook de 2e kunstroute was een succes.

Twaalf kunstzinnige wijkbewoners gaven toegang aan de nieuwsgierige kunstliefhebbers en stelde hun deuren open op zeven locaties in de wijk. Terwijl stadsdichter Eric van Deelen op verschillende locaties met zijn gedichten ten gehore spreidde. In de Middenstraat op nummer 68, liet Annelieke Danen met haar kunstzinnig dynamisch werk “glas in lood” ware kunstwerken zien. STTF deed dit met freestyle handwerk en de eerder genoemde Eric van Deelen deed dit met zijn gedichten. Ook Roosendaal Nostalgie was daar met hun ansichtkaarten.

In de Voorstraat 126 kon men in het Atelier de Wilg zich vergapen aan illustraties van handgemaakte boeken kiekjes kijken en schilderijen. In de Ericastraat 13 waren diverse beeldhouwwerken te bewonderen. In de Sweelincklaan 27 waren de deuren geopend door Marie-Jose de Leeuw-Borst met schilderijen terwijl Toine Boddaert in de Diepenbrocklaan 5 zijn schilderijen en metalen beelden ten toon
spreidde. In de Flora-Hove 9 kon men kleiwerken met keramiek bewonderen terwijl Toon Verbraak in de MIddenstraat 119 met papier maché aan de gang was.

Op elke locatie werd men gezellig ontvangen met een verfrissing en snoep. Dar er interesse was mag gezegd worden. Op elke locatie was het best druk en om met de kunstenaar een babbeltje te maken
moest even gewacht worden. We hopen voor het kunstzinnige Burgerhout dat er ras een derde Kunstroute wordt uitgezet.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

'

Reacties

gallery
57469
Beeldverslag van 2e kunstroute door de wijk Burgerhout
Liefhebbers van kunst konden zaterdag 27 en zondag 28 oktober hun hartje ophalen, want ook
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/57469/beeldverslag-kunstroute-wijk-burgerhout/
2018-10-29T13:04:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/10/29130221/Atelier-de-Wilg-1.jpg
cultuur