“Van alles wa” grote winnaar van het carnavalslied 2019

Het was een grote drukte op de Ouwe Markt. Men zou zowaar denken dat het al vol op carnaval was. Onder leiding van een van de ingeschreven zeulbands werd “Den Tullepataon” eens flink wakker gemaakt.

Ook de jeugd was al flink vertegenwoordigd. Met een luide knal en flink wat confetti met een hand in de lucht en het andere met een glas bier toog het hele zooitje naar De Kring waar het feest nog eens dunnetjes werd over gedaan en iedereen benieuwd was welk liedje voor 2019 op de perstafel zou liggen.

Maar zondagavond den 11e van de 11e klokslag 11 minuten over 11 s’avonds maakte de jury die dit jaar bestond uit journalist Floyd Aanen, Priense Swaree-regisseur Jeroen Schrauwen en de muzikanten Hans Hest en Wil van Lammeren bekent dat zeulband “Van alles wa” er vandoor gaat met het winnende lied. Eigenlijk in de wandelgangen werd er al over gesproken dat het gevoelsmatig goed en lekker in de mond lag. Toch had de jury er nog een flinke klus aan pufte Hans Hest. De avond was verdeeld in vier blokken met telkens een stukje pauze er tussen zodat de 17 ingeschreven bands zich op hun gemak achter de bühne konden klaar stomen voor hun optreden. De sfeer zat er behoorlijk goed in. De kring was aardig vol en in de kleine zaal waar alles plaats vond kon je over de hoofden lopen. Zelfs buiten op het “T” plein was het een drukte van belang. Daarnaast was het droog weer dus bij een wat te hoog gekregen temperatuur van binnen kon men zich buiten lekker even af laten koelen.

Verslag en foto’s (zie Fotoserie hierboven) door Ad Verbiest

 

 

'

Reacties

gallery
57636
Het was een grote drukte op de Ouwe Markt. Men zou zowaar denken dat het
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/57636/van-alles-wa-wint-carnavalslied-2019/
2018-11-12T11:44:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/11/12113752/IMG_1816.jpg
cultuur