Veel lachen en meezingen met Smidje Verholen

Het openluchttheater van Nispen, afgelopen zaterdag 24 november was weer een bron van gezelligheid met Smidje Verholen.

De in 1981 opgerichte groep gericht op verhalende volksmuziek uit onze eigen streek West-Brabant bracht een avond van gezelligheid. De muziek van Smidje Verholen kent invloeden van Ierse, Duitse en Oostenrijkse folkmuziek en legendes en zijn vaak uit het leven gegrepen. Voor elk liedje was er een verhaal waarbij de tranen van het lachen spontaan uit de ogen kwamen rollen. Diverse vreemdsoortige instrumenten passeerde de revue. De avond werd geopend door Nispens organisatietalent Mariska Wagemakers.

Het Openlucht Theater was door middel van een grote tent waterdicht en tochtvrij gemaakt. Binnen was voorzien van diverse terraskachels en was het lekker warm. De bar had zich verplaatst naar de achterkant en was goed voorzien van koffie, bier en fris. Tel daarbij de hilariteit van Smidje Verholen op en Het Openlucht Theater
Nispen stond weer garant voor een gezellige avond.

Huidige bezetting; Paul van Hulten (zang, trekzak, theekist), Jac Bastiaanse (fluiten, klarinet, hommel, zang), Roy Kivit (saxofoon, theekistbas, gitaar, zang), Rietje Mahieu (viool, accordeon, theekistbas, zang) Hans Luijten (accordeon, trekzak, hommel, gitaar, zang) en René Lambrechts.

Verslag en Fotoserie hierboven door Ad Verbiest

'

Reacties

gallery
57857
Het openluchttheater van Nispen, afgelopen zaterdag 24 november was weer een bron van gezelligheid met
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/57857/lachen-en-meezingen-smidje-verholen/
2018-11-25T12:27:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/11/25121818/IMG_0319-1.jpg
cultuur