Rundfunk op de planken met Wachstumsschmerzen

Na de succesvolle televisieserie ontvangt de eerste voorstelling van Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) een vloedgolf aan lovende recensies en ontstond er een ware run op de kaarten.

Dit seizoen komen de heren terug naar het theater met Wachstumsschmerzen. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn. De voorstelling is van 18 Januari te zien in Schouwburg De Kring.

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.”

Na een aantal uitverkochte werkvoorstellingen en voorstellingen op De Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam trokken de heren door het land met hun voorstelling Wachstumsschmerzen. De lovende reacties en recensies zorgen voor uitverkochte zalen. Omdat iedereen de kans moet krijgen om deze absurd goede voorstelling zelf te bezoeken reizen Tom en Yannick nog een maal door het land met hun debuutvoorstelling.

Reacties uit de media

  • ‘Ultiem amusement van absurdistisch Rundfunk.’ – AD *****
  • ‘Barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten’. – De Volkskrant ****
  • ‘Een van de meest bezienswaardige theatergebeurtenissen van dit moment’. – Theaterkrant ****
  • ‘Cabaret van zeer hoog niveau.’ – Parool ****
  • ‘Debuut van formaat.’ – De Telegraaf ****
  • ‘Indrukwekkend debuut.’ – NRC ****

'

Reacties

video
58051
Na de succesvolle televisieserie ontvangt de eerste voorstelling van Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/58051/rundfunk-op-planken-wachstumsschmerzen/
2018-12-12T15:37:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/12/12153653/266759-Rundfunk-Wachtstumsschmerzen-12-c-Bob-Bronshoff-13c88f-original-1512401468.jpg
cultuur