Lokale finale Read2Me in Bibliotheek VANnU

Foto: CC0 Public Domain/Pixabay

Op vrijdagavond 15 februari 2019 strijden 12 brugklassers in Roosendaal om de titel Lokale Voorleeskampioen Read2Me Roosendaal. De scholen die deelnemen zijn: de Norbertus Gertrudis Mavo, het Norbertus Gertrudis Lyceum, het Jan Tinbergen College, het Mencia Sandrode, het Markland College Zevenbergen en het Markland College Oudenbosch.

Aan de wedstrijd nemen de 12 beste voorlezers van voornoemde scholen deel. Deze lokale finale van Read2Me vindt plaats om 19:30 uur in de Bibliotheek VANnU, Parrotia Podium. Leerlingen van het Da Vinci College verzorgen de hapjes tijdens de pauze en Carolien Drooger verzorgt de muziek.

Voorleeswedstrijd

Read2Me is voor alle brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen elkaar in wedstrijdvorm voorlezen uit door hen gekozen boeken. In deze wedstrijd worden leerlingen aangespoord goede jeugdboeken (voor) te lezen. Leerlingen lezen voornamelijk voor uit boeken van de Jonge Jury, maar als andere boeken beter bij de leerling passen, dan mogen die ook voorgelezen worden.

Programma

Jeugdboekenschrijfster Margje Woodrow is voorzitter van de jury. Verder bestaat de jury uit Patrice van der Veen van boekhandel Het Verboden Rijk en Bonita Roks, voorleeskampioen Read2Me van Roosendaal 2018. De presentatie van de avond is in handen van Josephine Voets.

Provinciale voorleeswedstrijd

De winnaar van deze lokale finale in Roosendaal gaat door naar de provinciale voorleeswedstrijd Read2Me op 11 april in Goirle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen