Negende editie van CKV-festival Art2Hop

Foto: Art2Hop

Op woensdag 5 juni organiseert CultuurCompaan, in samenwerking met een werkgroep van docenten van het Da Vinci College, het Jan Tinbergen College en de Gertrudismavo, CKV-festival Art2Hop voor alle derdejaars vmbo-leerlingen van deze scholen.

Het festival sluit aan bij de CKV-lessen die op school worden gegeven. Er zijn naast de reguliere invulling van het vak vier speciale lessen ontwikkeld op het gebied van muziek, media, theater en dans, die de CKV-docenten op de eigen school uitvoeren. Leerlingen moeten voor het vak CKV buiten de lessen op school deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Een groot deel van deze activiteiten van verschillende culturele disciplines wordt tijdens Art2Hop aangeboden. Deelnemen aan het festival is daarom een verplicht onderdeel van het CKV-programma. De festivalmiddag levert een belangrijke bijdrage aan de afronding van het vak CKV in het eindexamendossier.

Programma en locatie

Het programma vindt plaats in De Kring en bestaat uit verschillende activiteiten verdeeld over 3 rondes van 35 minuten. De leerlingen starten om 12.45 uur. Het reguliere programma eindigt om 14.50 uur, maar er is een afterparty met een dj en de mogelijkheid tot het kopen van friet en/of een snack op het Tongerloplein!

De organisatie tovert, als het weer net als de vorige edities meezit, de Tongerlotuin om tot festivalterrein met diverse workshops van 4XM, zoals graffiti en beatbox. In de grote zaal van De Kring kunnen de leerlingen genieten van een korte demo en warming-up van SALLY Dansgezelschap Maastricht waarna zij per school in 3 groepen uiteengaan voor een actieve moderne dansworkshop. In de kleine zaal kan het publiek volop meedenken en -spelen met een interactieve voorstelling van Improvisatietheatergezelschap The Big Mo; al een aantal jaren wegens succes een vaste gast op het festival.

Leerlingen als artiesten

De leerlingen staan bij alle activiteiten centraal: ze doen mee aan workshops, spelen mee op het podium en krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan echte kunstenaars. Ze kunnen zich dus voor even artiest én festivalganger in één wanen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden