VIVRE op het Tplein en dit alweer voor de 5e keer

Zaterdag 15 juni was de Franse markt VIVRE aan het Tongerlooplein weer geopend van 13:00 tot 18:00 uur. Die er kwamen voor de kunst en de Frans Kaas konden zich gelukkig prijzen er was ruime keus.

Want de opkomst met een overtrekkende bui die wel drie uur aanhield was de opkomst laag. De horeca gaf een troosteloze aanblik van zowel het Tongerlo plein als wel de Oude Markt waar de boekenmarkt werd gehouden. Flink wat activiteiten dus maar het weer werkte niet mee. De verkoop op de Oude Markt en het Tongerlooplein was maar minimaal aldus de stand van De Boekenwurm.

Rond de klok van half vier kwam er toch een lichtje aan de bewolkte hemel en de zon deed verwoede pogingen zich er door heen te wurmen wat zichtbaar werd bij de zitjes van de Moriaan. De kunstmarkt begon voorzichtig te lopen, enkele enthousiaste toeschouwers bewogen zich toch richting de kunstmarkt. De stand van Lia den Ouden (schilderen op plexglas) werd bekeken evenals die van sieradenspecialisten Edith en Cees Nieremeijer. En wie zeker niet mocht ontbreken was Toon Verbraak met zijn prachtige Papier Mache.

Al met al toch een interessante dag, het proeven van de Franse kaasjes, het drinken van een biertje en dit allemaal onder prachtig vertolkte chansons, gezongen door Laura Sakko.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

Reacties

Cookieinstellingen