Gevarieerde muziekmiddag met onder meer de 94-jarige Dick Hageman

Foto: Essener musikanten

Zondag 14 juli bent u van harte welkom op een gevarieerde muziekmiddag in het openluchttheater in Nispen.

Vanaf 14 uur zal Dick Hageman te zien en beluisteren zijn. Met zijn respectabele 94 jaar is hij nog altijd een zanger-gitarist én troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook Engelstalige evergreens. Een prachtige stem, getuigend van een rijk leven. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had  Dick zijn atelier “De Stenen Kus”. Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren ’80 verzorgt Dick optredens met zijn band. Met deze muzikanten is in de loop der jaren vooral met veel passie gespeeld.  In het Openluchttheater Nispen wordt Dick begeleid door zijn Roosendaalse begeleidingsband met gitarist Don Haagh, accordeonist Ton van Tilburg en bassist John Zwetsloot.

Het repertoire van Dick Hageman bevat composities van oa. Koos Speenhoff, Annie M.G. Schmidt, Jacques Brel en Cornelis Vreeswijk.

Na een pauze zullen de Essener Muzikanten het stokje overnemen

Blaaskapel De Essener Musikanten is gespecialiseerd in het spelen van Böhmische en Moravische blaasmuziek. Zij brengen een diversiteit aan polka’s, walsen/sousedska’s, verbunk, virtuose solowerken, eigen composities, maar ook eigen arrangementen van Belgische of Nederlandse volksliederen.

Met de nodige show en eigen manier van spelen, maken zij van ieder optreden een waar volksfeest. De blaaskapel bestaat uit een 16-tal ervaren muzikanten uit een grote regio rond Essen (B) met allen een grote voorliefde voor deze volksmuziek. En dat is te horen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen