Sfeer goed, band goed, het weer goed en het bier goed op

PalmParkies 4 werd dit keer goed bezocht op het open veld van het Vrouwenhof. De sfeer was te proeven en iedereen bewoog op het ritme van de Rock BluesBand VOLTAGE.

De naam Voltage is goed gekozen want de sound die opsteeg was van een flink ampère gehalte. Om de vijfde editie van het Voltagefestival te vieren bracht Voltage Festival vier vinyl EP’s uit.

VOLTAGE festival

Zelf zijn ze toe aan de vijfde editie van het VOLTAGE festival, die opnieuw plaatsvindt in een oude elektriciteitscentrale in Zwevegem. Om dit jubileum te vieren komt het festival naar buiten met een vierdelige serie aan EP’s. In totaal zullen er 16 tracks terug te vinden zijn op de EP’s. Het hoeft niet te verbazen dat er hoofdzakelijk techno op terug te vinden zal zijn. Op elke EP zal één subgenre aan bod komen, waaronder classic, deep, industrial en acid techno.

Vind hieronder een opsomming van de platen en hun releasedatums.

 • 10/05/2019: Zener Diode (Classic Techno)
  met tracks van Shlømo, Inigo Kennedy, Phara, Border One
 • 17/05/2019: Wiring Harness (Deep Techno)
  met tracks van Altinbas, Cassegrain, Luigi Tozzi, Atis
 • 25/05/2019: Circuit Breaker (Industrial Techno)
  met tracks van TWAN, Orphx, SHDW & Obscure Shape, Hadone
 • 31/05/2019: Resistor (Acid Techno)
  met tracks van Boston 168, 99999999, Umwelt, Thomas P. Heckmann

Er is ook een verzamelbox gekomen van de vier EP’s die eveneens reeds van af 10 mei beschikbaar zijn. Digitaal kost een EP 5 euro terwijl de vinyl 10 euro kost. Alle EP’s zijn al te bestellen op hun Bandcamp.

Voltage Festival gaat door op 10 en 11 augustus op de site van de oude elektriciteitscentrale in Zwevegem. Dagtickets starten vanaf 55 euro, weekendtickets vanaf 89 euro. Meer info op www.voltagefestival.be.

Terug naar het optreden op PalmParies kan geconcludeerd worden dat wij Brabanders heel wat in ons mars hebben. De avond eindigde met een luide ovatie richting de Band en naar de technici die toch ook hun best deden de sound en de verlichting voor het publiek zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Bekijk de Fotoserie bovenaan het artikel

Reacties

Cookieinstellingen