Lezing van Henk van Straten in Roosendaal

Foto: CC0 Public Domain/Pixabay

Literair genootschap De Witte Roos verwelkomt dit jaar weer bijzondere auteurs. Deze maal is Henk van Straten te gast bij Bibliotheek VANnU op donderdag 12 september 2019.

‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ is een subtiel maatschappelijk beladen novelle. Een huiveringwekkende thriller die zich afspeelt in Nuenen. Het spannende gijzelingsdrama vormt de start van een nieuwe literaire traditie.

Met ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ schreef Henk van Straten het eerste Brabants Boek Present. Lezers in Brabant die voor €12,50 boeken aanschaffen in de boekwinkel krijgen het geschenk van zaterdag 7 t/m zondag 15 september 2019 gratis mee. Doel is om Brabants literair toptalent een kans te geven nieuw werk te schrijven, bedoeld voor een groot publiek in de provincie. Van Straten is de perfecte ambassadeur van het Brabantse schrijverslandschap. Hij spreekt een breed publiek aan van literaire lezers, leeftijdgenoten en jongeren. Dit doet hij met een geheel eigen stijl, een eigen presence.

Henk van Straten (1980) schrijft romans en journalistiek. Hij werkte voor o.a. Volkskrant Magazine, Esquire, Linda en Elle. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BGN literatuurprijs en stond hij op de longlist van de Librisliteratuurprijs. Met zijn romans ‘Wij zeggen hier niet halfbroer’ en ‘Berichten uit het tussenhuisje’ is hij een van de meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie.

Waar: Bibliotheek VANnU, Markt 54, Roosendaal
Wanneer: Donderdag 12 september
Tijd: 20:00 uur (inloop 19:30 uur)
Kosten: € 5,- / Vrienden van De Witte Roos en scholieren GRATIS

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden