WinterWarmBierfestival bij Dansschool Rottier

Foto: Dansschool Rottier

Op 30 november wordt voor de eerste keer het Winter Warm bierfestival 2019 in Roosendaal georganiseerd. Het evenement zal plaats vinden bij Dansschool Rottier.

Daar worden vanaf 14.00 uur tot 22.00 uur de bezoekers verwelkomd. Bijzondere brouwerijen uit onder andere Schotland en Engeland schenken hoofdzakelijk donkere speciaal bieren, maar ook brouwerijen uit Nederland met prachtige bieren zullen vertegenwoordigd zijn.

Inhoud van het speciaal bierfestival

De bezoekers ontvangen na betaling een speciaal bierproefglas van dit evenement, een aantal jetons ten behoeve van consumpties, informatie over standhouders en de te verkrijgen speciaal bieren. Daarnaast zijn lokale ondernemers aanwezig voor een toepasselijk smakelijk hapje. Op het festival kan de internationale / nationale brouwer uitleg geven over de ingrediënten, het brouwproces en het unieke van zijn bierproduct. Denk bij de te schenken bieren aan onder andere de typen: stout, dubbel en porter. Echter zullen naast de zwaardere bieren ook lichtere typen (en frisdrank) verkrijgbaar zijn.

Organisatie Roosendaalse Bierbeleving

Een nieuwe organisatie in Roosendaal genaamd de Roosendaalse Bier Beleving wil lokale bierliefhebbers, maar ook proevers uit de regio aanspreken. Zij willen Roosendaal en de regio via diverse bierevenementen, zoals het Winter Warm bierfestival, laten beleven, ervaren, proeven wat speciaal bier kan brengen en met hun specifieke kennis delen.

In het huidige bestuur nemen een viertal bierliefhebbers plaats. Maaike Mathijssen is onderneemster en eigenaar van biercafé het Wapen van Roosendaal. Tevens is zij ook lid van het Vrouwenbiergilde. Robin van Sundert heeft op diverse vlakken ruime ervaring opgedaan met speciaal bieren en heeft een groot lokaal en internationaal netwerk met betrekking tot speciaal bieren. Ferry Jongenelen is naast zijn reguliere baan ook ondernemer van bierbrouwerij Laveloos en de huidige voorzitter van het Roosendaals Biergilde. Als laatste is Eef Stoopendaal mede oprichter en jarenlang voorzitter van het Roosendaals Biergilde geweest, naast zijn werk is hij nauw verbonden met Stichting Cerevisiam Bibat waar onder andere de Roosendaalse Arnulfusbieren onder vallen. Een actief kwartet die het ook leuk vinden om evenementen op te zetten ( voor de toekomst ). Zij hebben veel tijd en energie in dit project gestoken en hopen dat de (bier)liefhebbers deze activiteit gaan omarmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen