Optreden van What the FRNK in Nispen

Foto: What the FRANK

In februari 2017 besluiten Twan van Hoof en Frank Schurgers om het muzikale roer flink om te gooien. Het spelen in het reguliere covercircuit levert niet meer de voldoening die het jaren bracht; What the FRNK was een feit. Zaterdag 9 november treden ze op in café de Gouden Leeuw te Nispen vanaf 21:30 uur (de entree is gratis).

Geïnspireerd door gitaristen als Henrik Freischlader, John Mayer en Stevie Ray Vaughan vinden zij de richting die ze zoeken. Lekkere grooves in combinatie met messcherpe gitaarriffs en funky solo’s op
Rhodes en Hammond. Sinds een jaar of twee speelt de band frequent, en met succes, op verschillende podia en Blues- en Jazzfestivals.

De band heeft hard gewerkt aan een eigen repertoire. De mix van ervaringen en herkomst van de individuele bandleden maakt uiteindelijk de kracht van de band. Naast eigen werk speelt What the FRNK bewerkingen van o.a. Stevie Ray Vaughan, Gary Clark Jr., Joe Bonamassa, en Eric Clapton. Het eigen repertoire wordt inmiddels opgenomen en in het najaar volgt het eerste album. Live staat de band als een huis. De solo's op toetsen en gitaar vormen het signatuur van de band. Van mellow 70's Rhodes-pianosolo's naar spijkerhard, haast emotionele verhalen op gitaar. De meerstemmige vocalen kleuren het plaatje verder in.

What the FRNK (zie website) is nooit saai, niet voor de oren en niet voor de ogen. De dynamische performance is het visitekaartje van de band.

Data en bands van het programma voor het komende seizoen:

  • Zaterdag 14 december: The Hoochies
  • Zondag 12 januari: Nispen Blues Muziekkwis
  • Zaterdag 25 januari 2020: Florian Lohoff Band (D)
  • Zaterdag 7 maart 2020: Stef Paglia Trio (B)
  • Zaterdag 27 april 2020 (2 bands): Blues Treat en Carl Wyatt (US) & the Delta Voodoo Kings

Line up:
Guus van Lankveld: hammond en rhodes
Twan van Hoof: basgitaar
Mano van Beuken: drums
Frank Schurgers: gitaar en zang

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden