Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek West-Brabant

Foto: Public Domain/Pixabay

De Nationale Voorleesdagen vinden van 20 tot en met 30 januari plaats om het voorlezen te stimuleren. Voorlezen is plezier voor twee, maar het heeft ook een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom organiseert Bibliotheek West-Brabant diverse voorleesactiviteiten.

Prentenboek van het Jaar 

Het Prentenboek van het Jaar is Coco kan het! van Loes Riphagen. Dit boek staat centraal tijdens de voorleesdagen. Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Online Peuter Parade  

De Peuter Parade rond het boek Coco kan het! wordt online gevierd: samen lezen, zingen en knutselen voor kinderen van 2-7 jaarVolg de livestream dinsdag 26 januari van 10:00 tot 10:30 uur via www.bibliotheekwb.nl

Fotowedstrijd Ik kan het!  

Coco kan vliegen. Bibliotheek West-Brabant is benieuwd wat de kinderen van 0-7 jaar uit de regio heel goed kunnen. Maak hiervan een foto en mail het voor 5 februari naar de bibliotheekUit de inzendingen worden de leukste, knapste, beste top 5 gekozenDe kinderen winnen de mini editie van Coco kan het! 
 VoorleesHelden wedstrijd

De bibliotheek organiseert een VoorleesHelden wedstrijd voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Neem een filmpje op van het voorlezen uit een (prenten)boek voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en mail het voor 10 februari naar de bibliotheek. Een deskundige jury bepaalt de 3 finalisten. Zij doen mee aan de VoorleesHelden wedstrijd. De datum, locatie en tijd worden later bekend gemaakt. 

  • Deelname aan alle activiteiten is gratis! Kijk voor meer info over de activiteiten en deelname owww.bibliotheekwb.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden