Roosendaals cultureel initiatief ontvangt provinciale impulsgelden

Foto: Kunstloc Brabant

Stichting Drie Maal Plankenkoorts uit Roosendaal ontvangt een subsidiebijdrage uit het provinciale impulsgeldenprogramma. Bij de beoordelingsronde van dit jaar werd hun aanvraag voor €33.255,- gehonoreerd. Met een impulsbijdrage kan het initiatief uitgroeien tot een verankerd project waar we in Brabant trots op kunnen zijn.

De impulsgelden zijn beschikbaar gesteld door de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Kunstloc Brabant adviseert aanvragers en is in opdracht van de provincie onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

Drie Maal Plankenkoorts

Drie Maal Plankenkoorts is een broed- en toonplaats in West-Brabant van professionele podiumkunsten, ontwikkeld door startende professionele makers. Daarvoor wordt samengewerkt met culturele partners als De Kring, Cultuur Verbindt Roosendaal, CultuurCompaan en Tongerlohuys. Met de impulsbijdrage wil de stichting Festival Op de grens doorontwikkelen door de artistieke profilering te verdiepen en het publieksbereik te vergroten. Daarnaast is de ambitie om in de programmering van het festival een koppeling te maken met lokale maatschappelijke vraagstukken.

Bijna 1 miljoen voor 24 Brabantse projecten

Tijdens de beoordelingsronde is in totaal €968.184,- toegekend aan 24 innovatieve, toekomstbestendige en aansprekende culturele projecten. Met een impulsbijdrage kunnen deze initiatieven uitgroeien tot verankerde projecten die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem in de volle breedte.

Impulsgeldenprogramma

Met het impulsgeldenprogramma wil Provincie Noord-Brabant initiatieven stimuleren die een impuls geven aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem in de volle breedte: professionele kunsten, amateurkunst en cultuureducatie. Makers, culturele instellingen, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of bedrijven die een bijdrage willen leveren aan de versterking van de Brabantse culturele sector en/of het verbinden van de cultuursector met andere domeinen, kunnen een beroep doen op de impulsgelden. Het gaat om financiering met een blijvend effect door middel van een tijdelijke impuls.

De impulsgelden zijn beschikbaar gesteld door de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Kunstloc Brabant adviseert aanvragers en is in opdracht van de provincie onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

Reacties

Cookieinstellingen