Webcomic creator August Goedele Johana Verschuren wint tweede editie van het Roosendaalse PITCH EVENT

Foto: Cultuur Verbindt Roosendaal

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseerde zaterdagmiddag de tweede editie van het PITCH EVENT, een evenement waarbij je geen uitgebreide aanvraag hoeft in te dienen, maar je project in je eigen woorden kan pitchen. Webcomic creator August Goedele Johana Verschuren won € 2.000 met een pitch over het maken van een webcomic met OC Lerry in de hoofdrol.

Beginnende en/of jonge makers in de culturele sector weten de weg naar het subsidie landschap meestal (nog) niet te vinden. Het papierwerk, uitgebreide aanvragen en begrotingen schrikken soms af. Het PITCH EVENT is een evenement om de drempel nog lager te maken om over jouw idee te praten.

Na een ludieke introductie van de presentator, Bagiyo van der Leemputte, pitchten de deelnemers aan het PITCH EVENT hun ideeën: van een leven zonder spullen naar kunst meegeven aan kinderen tot  een webcomic maken voor iedereen. De jury, die bestond uit Iliass Ben Omar (Jongerenwerker bij WijZijn Traverse), Ismène Elberts (De Kunst CultuurCoach) en Marcia Smeding (artistiek leider bij MBO Dans), werden enthousiast van alle gepitchte ideeën, maar kozen na overleg voor het project van August:

Een geweldig evenement in een sector die vaak wordt vergeten! De pitch van August heeft ons het meest geraakt, omdat daarin een onderwerp aangesneden wordt die alle lagen van onze samenleving verder kan brengen!”

Winnaar August: Toen ik won kon ik het eigenlijk niet geloven, omdat dat betekende dat ik een nieuwe start zou gaan maken. En een nieuw voorbeeld kon zijn voor mensen. Ik was zo blij dat mijn vrienden en familieleden er waren om me te steunen! Ook hoop ik dat de andere twee pitchers hun dromen/projecten waar kunnen maken!

Heb jij ook een tof idee dat je wilt komen pitchen? Nog dit jaar organiseert Cultuur Verbindt Roosendaal een volgende editie van het PITCH EVENT. Hou hun Facebook- en Instagram-pagina in de gaten voor meer informatie!

Reacties

Cookieinstellingen