Toch concert mogelijkheid in Vrouwenhof

Foto: IQ Aarmoei-nieke

De laatste dagen staan de meeste Roosendalers bol van verbazing. Was er onlangs nog voor vele duizenden €uro’s geïnvesteerd in het openlucht theater in het Vrouwenhof, nu blijkt ineens dat vanwege een horecavergunning en een nabij gelegen gasopslag, deze gemeenschapsuitgaven verdampen waar de Roosendalers bij staan. Maar het IQ Aarmoei-nieke weet de oplossing en heeft dit reeds als advies aangeboden aan Jan-Hein Sloesen, Directeur van Cultuurcluster Roosendaal.

Het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaal heeft aangeboden om alle ophef rondom de precaire situatie te kantelen en daarom alle betrokkenen een eenmalige geste te doen om het theater toch te gebruiken. Ze reiken de zogenaamde helpende hand.

De heren van de Kaai bieden aan een “Fluisterconcert” te organiseren waarbij, de naam verraadt het al, alleen op fluistertoon gemusiceerd zal worden. Dit concert, afgewisseld met een kort mimespel bieden ze aan in combinatie met het verzoek om het concert bij te wonen op pantoffels.

Aankondigingen voor en lofzang richting de muzikanten, zullen alleen fluisterend worden toegestaan en tevens is het dragen van handschoenen (bij voorkeur witte IQ handschoenen) verplicht. Dit om een eventueel spontaan applaus tot een doffe klank te reduceren. Meezingen, wat redelijk traditioneel is bij uitvoeringen van het IQ Aarmoei-nieke, zal ook slechts op zeer gedempte toon toegestaan worden, neuriën zal het vriendelijke doch dringend advies zijn.

Roken is verder tijdens het concert verboden om elke connectie met de genoemde gasopslag te vermijden. Tot slot zal het IQ Aarmoei-nieke middels een verzoek aan Rijkswaterstaat vragen om tijdens het concert de maximale snelheid op de A58 tussen de Commandokazerne en de Ambachtsschool te reduceren naar 60 km. per uur, zodat ook het geluid vanaf de snelweg, minimaal zal zijn.

De heren in zwart-wit wachten momenteel op een reactie vanuit de Directeur van Cultuurcluster Roosendaal, om in goed overleg tot een passende datum te komen, zodat ze gezamenlijk de omgevingsdienst West-Brabant kunnen laten zien en vooral laten horen, dat van enige geluidsoverlast geen sprake zal zijn.

Op deze manier hoopt het gezelschap aan te tonen, hoe geplande voorstellingen in dit unieke openluchttheater toch doorgang kunnen vinden.

Reacties

Cookieinstellingen