Van Oud naar Nieuw met Roosendaal Danst!

Foto: Pexels

Een spectaculaire locatievoorstelling in Stadsoevers door Roosendaal Danst!
Zondag 3 juli, 14.00 uur: wandeling vanaf SPOT, Industriestraat 21 in Roosendaal.

Ontwikkelingen Stadsoevers te zien in dansvoorstellingen

Onder leiding van choreograaf, Jacques van Meel, start op zondag 3 juli een locatievoorstelling op Stadsoevers. Dit betekent dat er op verschillende locaties in de nieuwe Roosendaalse wijk dansvoorstellingen te zien zijn. In het thema ‘The Old, The New’ staan de laatste ontwikkelingen van Stadsoevers centraal en wordt dit samengebracht in de dansvoorstellingen.

Vanaf SPOT (containerbar) start om 14:00 uur een tocht langs verschillende bijzondere locaties waar wordt gedanst. Professionele dansers en gevorderde amateurs geven inzicht in nieuwe ontwikkelingen, waarbij ‘dans’ als middel wordt gebruikt om met een ander perspectief naar de ruimtelijke omgeving te kijken. Een thema wat dus helemaal aansluit op het innovatieve karakter van Stadsoevers.

Spektakel in en rond het water

Er wordt gedanst op de Uitkijktoren en er is ook een danser aanwezig op het water zelf. De voorstelling laat de verbinding tussen het water en de oever zien. Natuurlijk is de Gele Brug een podium dit jaar, evenals het bootje op zand van het Sfeerstrand, en het Balkon met de waterspuwers boven het water. Kortom, een mooi spektakel in en rond het water.

Wethouder Cultuur, Arwen van Gestel, geeft aan het geweldig te vinden dat er dit weekend weer volop wordt gedanst in Roosendaal. “Stadsoevers is de plek bij uitstek om deze voorstellingen plaats te laten vinden. Daarom hopen we dat er heel veel mensen komen kijken en op speelse manier kennis kunnen maken met het hele gebied.”

Laat je rondleiden!

Vrijwilligers van Stichting Roosendaal Danst! leiden het publiek rond. Tijdens de tocht maak je kennis met verschillende professionele dansers. De dansvoorstellingen worden georganiseerd door het Productiehuis Plankenkoorts in samenwerking met Festival Op de grens en Het Dansatelier.

Wandel en bewonder je graag mee?

Stuur dan een e-mail met het aantal deelnemers naar: [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen