Kunstobject TO DO reist langs Roosendaalse wijken en dorpen

Foto: Studio Onrust

TO DO omschrijft en verduidelijkt de kunstvorm community art. Tijdens de 2 weken dat TO DO plaatsvindt, reist een kunstobject door verschillende wijken en dorpen van de Gemeente Roosenaal. Kunstenaar Tom Onrust wil met het object benadrukken dat hij in dezelfde schoenen heeft gestaan, als diegene die het kunstwerk mooi, gaaf of interessant vinden.

De kracht van kunst op de aanpak van maatschappelijke vraagstukken is groot. Kunst spreekt de taal van emotie en nodigt uit tot ander gedrag. Het draagt bij aan individuele ontplooiing, participatie en gezondheid. Kunst leent zich bij uitstek voor het vertellen van verhalen en het vergroten van empathie. Het stimuleert sociale contacten tussen diverse wijkbewoners, participatie in de wijk en de levendigheid van wijken.

‘Velen zijn mij voorgegaan en de effecten zijn terug te zien in meerdere steden’’. TO DO staat daarom ook centraal als een referentie. TO DO (uit het Engels vertaald ‘te doen’) is een begrip, dat naast de werkelijke betekenis, ook andere onderdelen met zich mee brengt. De felbegeerde en onafgemaakte to do lijst wordt in dit werk voor lief genomen. De intentie is er vaak maar de drempel om het wezenlijk te doen is te groot.

Om je te helpen die drempel te overwinnen, kan je voor de uitvoering van jouw cultureel project terecht bij Cultuur Verbindt Roosendaal. Deze stichting kan financiële steun bieden, maar kan je tegelijk ook helpen bij je proces. Heb je een tof idee, neem dan contact op met Anne en Geertje via [email protected]of neem een kijkje op www.cultuurverbindtroosendaal.nl.

Het project TO DO gaat gepaard met een wijkonderzoek waarin wijkbewoners gepeild worden naar hun (culturele of andere) ideeën voor de wijk of het dorp waar ze wonen. Laat ons weten wat jij denkt via https://www.studioonrust.nl/wijkonderzoek-to-do!

Reacties

Cookieinstellingen