Rick Nieman geeft woensdagavond lezing in Het Verboden Rijk

Foto: screenshot RTL Late Night

In maart verscheen Rick Niemans debuutroman, Altijd Viareggio. Aanstaande woensdag geeft hij een lezing over zijn boek in boekhandel Het Verboden Rijk. Natuurlijk kun je dan ook je eigen exemplaar laten signeren.

Afgelopen vrijdag presenteerde Rick Nieman zijn laatste RTL Nieuws. Hij werkte voor dit programma sinds 1996 maar nu vindt hij het welletjes. Tijd voor nieuwe projecten, stelt hij. En wellicht meer tijd om te schrijven.

Debuutroman

De 50-jarige Nieman schreef eerder drie non-fictie boeken. Zijn debuutroman over (mannen)vriendschap, motoren en ouder worden is in de pers lovend ontvangen.

Een stoer mannenboek dat op een intelligente en sensitieve manier laat zien hoe mannen met elkaar en met hun vrouwen omgaan. – L. Torn (recensent Biblion)

150524 Altijd Viareggio - Rick NiemanAltijd Viareggio

In Niemans road novel gaan de vier vrienden Douwe, Robert, Bas en Jack met de motor op vakantie. Geen zorgeloos avontuur maar vooral een ontsnapping aan het leven met vrouw, kinderen en werk.

De mannen voelen zich moderne cowboys die op stalen paarden naar Italië scheuren. Het lijkt weer net als vroeger. Maar vriendschappen zijn als motoren: als je ze niet goed onderhoudt, gaan ze roesten. Dat blijkt deze vakantie op pijnlijke wijze.

Het ontbreekt Nieman ook niet aan de nodige humor. Een leuke roman die, vooral voor mannen in de dezelfde leeftijdscategorie als Nieman, veel herkenbare worstelingen toont. – Hebban

In hoeverre de roman autobiografisch is, is niet bekend. Daar kom je bij de meeste auteurs ook niet achter. Maar natuurlijk ‘lenen’ ze feiten uit hun eigen leven. Zo is van Nieman bekend dat hij met zijn vrienden op de motor door heel Europa reed, van Spanje tot Kroatië en van Zweden tot Corsica.

Altijd Viareggio, uitgeverij Prometheus, €17,75 (als e-book €9,91)

  • Woensdag avond 27 mei, 20.00 uur.
  • Boekhandel Het Verboden Rijk, Passage 8-12.
  • Entree: €4.
  • Vooraf aanmelden in de winkel, via telefoon (0165) 529223 of online.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen