Wapperkids-gebarenvoorstelling morgen in de Bibliotheek VANnU

Boekomslag
Boekomslag
Foto: Uitgeverij C. de Vries

Woensdagmiddag verzorgt Wapperkids een voorstelling voor kinderen van 2-8 jaar over het prentenboek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

De Kinderboekenweek gaat morgen van start en duurt tot 18 oktober. Het thema dit jaar is ‘Raar maar Waar!’ En als mol op je hoofd gepoept worden, is best raar.

151006 Kinderboekenweek

Gebarenvoorstelling

In de Bibliotheek VANnU verzorgt Wapperkids morgen hun gebarenvoorstelling over het beroemde prentenboek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

Samen met de kinderen graven de Wapperkids zich een weg naar boven, worden op hun hoofd gepoept en gaan op zoek wie dat gedaan heeft. De duif? De haas? De koe, of toch het paard? Alle dierengebaren komen voorbij.

Met platen uit het boek op een beamerscherm kruipen de kinderen helemaal in het verhaal. Op het eind van de voorstelling zit iedereen druk mee te gebaren.

Wapperkids

Gebaren zijn leuk en voor iedereen. Dat is het motto van Wapperkids, bestaande uit Nienke Fluitman, Williëlle Koele en Janneke Biesbroek. Daarom leert Wapperkids ouders en kinderen gebaren te gebruiken bij het praten.

Wil je alvast wat gebaren zien? Wapperkids voegt regelmatig gebaren toe aan hun Facebook-pagina.

  • Wapperkids, woensdag 7 oktober, 15.00-16.00 uur, gratis.

Boekpresentatie

Na de Wapperkids-voorstelling volgt de presentatie van het Pools-Nederlandse kinderboek ‘De onverwachte ontmoetingen van Zuurtje’ door Agnieszka Steur.

Steur is een Poolse schrijfster die al jaren in Nederland woont en aan de Universiteit van Amsterdam studeerde. Ze zal het eerste exemplaar van haar tweetalige prenten- en sprookjesboek aan de bibliotheek overhandigen. Daarna zal ze vertellen over haar ervaringen met tweetalige opvoeding. Voor de kinderen zijn er andere activiteiten.

  • Boekpresentatie, woensdag 7 oktober, 16.00-17.00 uur, gratis.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen