Pop-up bieb in De Roselaar

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Bibliotheek VANnU opent de deuren van een pop-up bieb in De Roselaar. Dit is een tijdelijke bieb waar VANnU zich presenteert als de huiskamer van de stad; een gezellige plek om een tijdschrift kunnen lezen en boeken kunnen lenen vanaf woensdag 9 maart.

Tijdens de Boekenweek (12 -20 maart) vinden er dagelijks activiteiten plaats.

Waarom een pop-up bieb?

De bibliotheek verandert. Naast de focus op schoolbibliotheekwerk en de aanpak van laaggeletterdheid zoekt VANnU oplossingen voor de traditionele servicepunten in de wijken en kernen. Lezen, leren en informeren blijven de basisfuncties van de bibliotheek, maar de plaats waar invulling wordt gegeven aan die functies, verandert. De bibliotheek ziet een groeiende behoefte aan een gezellige, openbare en gastvrije ontmoetingsplek.

Door de krachten te bundelen met andere organisaties en door burgers te betrekken, ontstaan alternatieve locaties waar lezen en ontmoeten voor iedereen toegankelijk is. De bibliotheek zit niet meer vast aan haar gebouw, maar is op de plek waar mensen samenkomen. Zo kan een bieb tijdelijk opduiken als pop-up in een winkelcentrum of theater. Zo kunnen Roosendalers hun bibliotheek opnieuw leren kennen. Voor verdieping en achtergrond blijft de centrale bibliotheek (Markt 54A) het vlaggenschip van VANnU.

Vanaf woensdag 9 maart presenteert Bibliotheek VANnU de pop-up bieb in De Roselaar, met een leestafel, een boekenkast, een bekentenissenkast en verschillende activiteiten. Van 12 t/m 20 maart is het Boekenweek. Het motto van de Boekenweek is Was ich noch zu sagen hätte…: de bieb biedt haar bezoekers de kans een bekentenis, een guilty pleasure of een ander geheimpje achter te laten. In de bekentenissenboekenkast kunnen bezoekers letterlijk hun geheimpjes kwijt met behulp van een anoniem kaartje.

boekenweek 2016

Activiteiten Boekenweek Roselaar (12 t/m 20 maart)

Dagelijks: uitleenuurtjes van 14.00-16.00 uur

  • Vrijdagmiddag 11 maart: stadsdichter Leo Lotterman, 16.00 uur
  • Zaterdagmiddag 12 maart: programmeren met Botje Bij (voor de jeugd), 14.00-16.00 uur
  • Dinsdagmiddag 15 maart: kennismaken met e-books lenen, 14.00-16.00 uur
  • Woensdagmiddag 16 maart: programmeren met Botje Bij (voor de jeugd)*, 14.00-16.00 uur
  • Donderdagmiddag 17 maart: kennismaken met e-books lenen, 14.00-16.00 uur
  • Vrijdagmiddag 18 maart: stadsdichter Leo Lotterman, 16.00 uur
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen