De leukste kinderboeken om cadeau te geven

Foto: publiek domein

Sinterklaas is in het land en de eerste kerstbomen staan al, dus de verlanglijstjes mogen weer ingeleverd worden. Wil jouw (klein)kind graag een boek hebben? We zetten enkele suggesties op een rij.

Of lees welke kinderboeken deze week in de top 10 staan.

0-2 jaar

Raad eens hoeveel ik van je hou – Sam McBratney

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. Raad eens hoeveel ik van je hou?’ Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

3-4 jaar

Het letterwinkeltje – Marianne Busser

Opa Brom heeft een winkeltje vol met letters: grote letters en kleine letters. Maar niet iedereen weet wat je nu eigenlijk met letters kunt dóén. Gelukkig kan opa dat heel goed uitleggen, want in een wereld zonder letters, zonder woordjes en zonder zinnen kunnen mensen – groot en klein – natuurlijk niet zoveel beginnen!

5-8 jaar

Ik ben mooi, gewoon omdat ik mezelf ben – Tanya Curtis & Desiree Delaloye

Een kinderboek voor jong en oud, want zijn we niet allemaal mooi, gewoon om wie we zijn? Alleen soms vergeten we dit…. Het boek ‘Ik ben mooi, gewoon omdat ik mezelf ben’ inspireert kinderen op jonge leeftijd om gewoon zichzelf te zijn en te weten dat dit genoeg is. Het is niet wat we doen of hoe we eruit zien dat ons mooi maakt. Wat mensen ook doen of zeggen, iedereen in de hele wereld is echt mooi, namelijk mooi binnen in het hart. Ja, echt, iedereen. Het boek is ook heel geschikt om thuis of in de klas voor te lezen.

9-11 jaar

Prentenbijbel – Liesbeth van Binsbergen

De Prentenbijbel is een dik prentenboek vol bijbelverhalen, geschreven in eigentijdse, kindgerichte taal. De warme en kleurrijke illustraties van Marijke ten Cate zijn paginagroot en laten ook details zien die niet in het verhaal voorkomen. Zo vertellen tekst en illustratie samen het verhaal van de schepping tot aan de dag dat Jezus terug zal komen. Voor volwassenen is achterin het boek een historische schets en een begrippenlijst opgenomen.

12 jaar en ouder

100% Lola – Niki Smit

Lola is 100% verliefd op Job. Zeker nu ze zijn blote buik heeft gezien. Maar Job is vegetariër en draagt Greenpeace-truien, terwijl Lola gek is op hamburgers en hippe merkkleding. Bovendien vinden haar vriendinnen Job een sukkel. Lola probeert hem daarom uit haar hoofd te zetten. Maar dan wordt Job verliefd op het nieuwe meisje in haar klas. Mia ziet er geweldig uit en haar moeder werkt bij een glamourtijdschrift. Hoe kan Lola daar nou tegenop? Omdat ze Job maar niet kan vergeten, bedenkt Lola een plan om hem voor zich te winnen. Maar dat loopt totaal anders af dan ze gedacht had…

 

'

Reacties

article
52018
De leukste kinderboeken om cadeau te geven
Sinterklaas is in het land en de eerste kerstbomen staan al, dus de verlanglijstjes mogen
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/boeken/52018/leukste-kinderboeken-om-cadeau-geven/
2017-11-27T09:59:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2017/11/27162216/Sinterklaas-boek-publiek-domein.png
cadeau, kerstmis, kinderboeken, oma, opa, sinterklaas, tips, top10, voorlezen
boeken