SDW in lijst beste werkgevers van Nederland

Foto: SDW

SDW heeft het Beste Werkgevers Keurmerk behaald. Volgens de beoordeling van hun medewerkers scoren ze boven het branchegemiddelde van de Gehandicaptenzorg.

Daarmee heeft de organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt een plekje bemachtigd in de lijst van Beste Werkgevers van Nederland. SDW heeft ongeveer 900 medewerkers in dienst en tientallen locaties in West-Brabant.

SDW heeft een medewerkersonderzoek uitgevoerd waar goed werkgeverschap onderdeel van was. De Beste Werkgevers Score is hiervan het resultaat; SDW scoorde een 7,21 vergeleken met het gemiddelde van de Gehandicaptenzorg van 6,99. De Beste Werkgevers Score is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent.

Trots en energie

“Medewerkers geven aan dat ze trots zijn op het werk dat ze doen en dat het werk hen energie geeft”, vat bestuurder Brigite van Haaften de uitkomsten van het medewerkersonderzoek samen. “Ze zijn tevreden over hun ontwikkelingsmogelijkheden en hebben vertrouwen in de toekomst van SDW. Ook hebben ze het gevoel bij SDW te passen en voldoende de kans te krijgen om te doen waar ze goed in zijn. Dat zijn resultaten waar we als organisatie erg blij mee zijn. Dat we dan ook nog beloond worden met het keurmerk is een kers op de taart.”

SDW heeft in het keurmerk 1 ster gekregen, omdat de organisatie tot 0,3 boven het branchegemiddelde zit; de maximale 3 sterren krijg je als je meer dan 0,5 boven het branchegemiddelde scoort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen