SDW start met ervaringsdeskundigen

Foto: SDW

Waar loop je in het dagelijks leven tegenaan als je een verstandelijke beperking hebt? Hoe ervaar je de ondersteuning vanuit SDW? Waar kun je als ouder terecht met je vragen als blijkt dat je kind wat achterblijft in de ontwikkeling? Allemaal vragen waarbij de ervaringsdeskundigen van SDW antwoorden kunnen geven. Het bureau Mijn Ervaring Telt ofwel MET! is begin oktober van start gegaan.

Het bureau MET! linkt de juiste ervaringsdeskundige aan de binnenkomende vraag. De medewerkers van MET! kunnen daarbij gebruik maken van een pool van circa twintig ervaringsdeskundigen. Dit zijn cliënten of mensen uit het netwerk van een cliënt die vertellen over hun eigen ervaringen en vanuit eigen beleving. Op bureau MET! werken cliënten van SDW.

Gastles

Avans Hogeschool was een van de eersten die het bureau MET! inschakelde. Cliënten Elisabeth en Miranda werden vanuit de pool benaderd om een gastles te geven aan eerstejaars studenten van de opleiding sociale studies. Elisabeth en Miranda vertelden waar zij in het dagelijks leven met hun beperking tegenaan lopen. En zij hadden ook nog goede tips voor de toekomstige begeleiders: “Luister goed naar de cliënt en wees jezelf.”

Ervaringsdeskundige inschakelen

Wilt u een ervaringsdeskundige van SDW inschakelen? Bel op maandag- of donderdagochtend met bureau MET! via 088-259 7680. Of mail naar [email protected]. Kijk ook eens op de website of op de Facebookpagina van bureau MET!.

Over SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen. Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen