Leefstijlproject Kids 2 Move in Roosendaal

Foto: Pixabay

Kids2Move is een leefstijlproject van 12 weken. Kinderen met overgewicht en hun ouders, worden tijdens deze 12 weken vanuit verschillende invalshoeken begeleid, met als doel: het leren maken van bewuste keuzes op het gebied van voeding, werken aan zelfvertrouwen en plezier halen uit beweging en sport.

Dit project is een samenwerking tussen verschillende organisaties; Sportservice Noord-Brabant, van Broekhoven Fysiotherapie, Ookthuis en Atletiekvereniging THOR.

Het voedingsadvies wordt gegeven door een kinderdiëtiste van TWB. Zij zal per deelnemer een individuele intake afnemen, waar de ouders ook bij zijn. Daarna volgen er nog drie spelbijeenkomsten waarbij de kinderen op een leuke manier meer te weten krijgen over gezonde voeding. Thema’s als tussendoortjes, frisdranken en traktaties komen hierbij aan de orde! Deze bijeenkomsten worden vergoed door de basisverzekering.

Beweging

De eerste acht weken worden de kinderen begeleid door een trainster van THOR. Er worden allerlei leuke beweegactiviteiten en –spellen gedaan worden, zodat de kinderen op een fijne, gezellige manier plezier kunnen krijgen in beweging. Daarnaast wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Na deze 8 weken volgen er nog vier bezoeken aan verschillende verenigingen. Sportservice Noord-Brabant zet zich in voor de nazorg van dit traject. De beweegcoach brengt met de deelnemende kinderen een bezoek aan verschillende sportverenigingen. Zo kunnen de kinderen zien en ervaren bij welke sport en welke vereniging zij zich thuis voelen. De beweegcoach geeft beweegadvies op maat en geeft antwoord op de persoonlijke vragen van de kinderen over sport en bewegen. Dankzij het grote netwerk van Sportservice Noord-Brabant weten zij alle verenigingen in de buurt te vinden!

Fysiotherapie

Tijdens het programma wordt het kind minimaal drie keer gezien door de kinderfysiotherapeut van Van Broekhoven Fysiotherapie. Er wordt een intake gedaan waarin doelen worden besproken en er worden diverse testen afgenomen o.a. gericht op conditie. Na zes weken worden de testen herhaald en wordt besproken hoe het tot dan toe gaat. Na 12 weken vindt de eindevaluatie plaats. Deze begeleiding wordt vergoed door de basisverzekering. Indien nodig/gewenst kan het kind tussentijds of na het programma extra gezien worden door de kinderfysiotherapeut.

  • Meer informatie en aanmelden kunt u vinden op www.ssnb.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen