Nieuw contract Thuiszorg ingegaan

Foto: Gemeente Roosendaal

Het contract voor de uitvoering van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor 0 tot 4-jarigen is deze week ingegaan voor de periode 2018-2021.

De gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen, Moerdijk, Steenbergen en Woensdrecht tekenden dit contract 21 december 2017. De vorige overeenkomst liep af.

De gemeenten zijn op basis van de Wet Publieke Gezondheid (WPG) verantwoordelijk voor de uitvoering van de JGZ van 0-18 jaar. De overeenkomst met Thuiszorg West-Brabant (TWB) regelt de uitvoering van deze taken voor de kinderen van 0-4 jaar. De GGD West-Brabant voert voor deze gemeenten de JGZ voor de kinderen en jeugdigen van 4-18 jaar uit. Basis voor de overeenkomst is de visie “een nieuw basistakenpakket JGZ in West-Brabant” waarbij het uitgangspunt is dat alle kinderen van 0-18 jaar in alle gemeenten dezelfde basiszorg ontvangen. In het nieuwe pakket is meer aanvullende begeleiding en zorg mogelijk voor de kinderen die dat nodig hebben.

Overeenkomst voor 4 jaar

De overeenkomst ging in op 1 januari 2018  voor de duur van vier jaar en eindigt op 31 december 2021. De zes gemeenten hebben samen de mogelijkheid om de overeenkomst tweemaal met twee jaar te verlengen. Deze verlenging vindt plaats in overleg tussen de zes gemeenten en de opdrachtnemer. De keuze voor een overeenkomst voor een periode van (de maximale) 4 jaar met de mogelijkheid tot verlenging, is gemaakt omdat het dienstverlening betreft waarbij een bepaalde continuïteit belangrijk is.

Continuïteit en kwaliteit

Wethouder Corné van Poppel: “Het veilig stellen en waarborgen van de zorg voor kinderen van 0-4 jaar is voor de gemeente Roosendaal essentieel. Juist deze groep heeft belang bij continuïteit. TWB is dé partij die deze zorg op de juiste manier kan verlenen”.

Plustaken

De zes gemeenten nemen in ieder geval het basistakenpakket van TWB af ( voor meer informatie hierover www.twb.nl). Daarnaast neemt gemeente Roosendaal nog een aantal plustaken bij TWB af zoals vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) – toeleiding en observaties; video-hometraining; praktische thuisbegeleiding en voorzorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen